MENÜ

Avrupa'da son şans!

Abone Ol Google News

Kulüpler bazında Türk voleybolu, Avrupa Kupaları’nda bu sezon bir ilki yaşadı... Kadın voleybolunda, CEV Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Vakıfbank üçlüsünün üstünlüğü, geçen yılki tarihi Türk finali gibi başarılar, alışkanlığımız haline gelirken 2024’te bu seriye erkek takımlarımız da eklendi. Sezon başından bu yana CEV Şampiyonlar Ligi’nde yer alan kadınlarda 3 (Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Vakıfbank), erkeklerde 2 (Halkbank, Ziraat Bankkart) olmak üzere 5 takımımız da fire vermeden çeyrek finale kadar çıktı. Bu durum; Türk kulüpleri, Avrupa’da kulüpler bazında ilk kez bu seviyeye fire vermeden 5 takımla çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Erkeklerde ilk kez 2’de 2’yle son 8’e kaldık

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe grup lideri olarak çeyrek finale direkt çıkarken Eczacıbaşı ve Vakıfbank Play-Off oynamasına rağmen engel tanımadı ve üst tura yükseldi. Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde ise, tarihte ilk final başarısı yakalayan takım olan Halkbank geçen yıl da ulaştığı yarı finalle en iyi derecelerden birini elde etti. İşte ona Ziraat Bankkart da dahil oldu. Temsilcimiz kulüp tarihinde ilk kez adını çeyrek finale yazdırdı. Hem de bunu grup lideri olarak başardı. Avrupa’nın en büyük kupa organizasyonu CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5 temsilcimiz yarı final yarışına girdi. Ve bu hafta da rövanş maçlarını oynayacak. Yani ‘Ya tamam ya devam’ haftası olacak... Yarı finali biletini almamızı sağlayacak işte o yol haritası...

Haberin Devamı

HALKBANK: Zorlu deplasmanda önce rakibini 3-0/3-1’lik setlerle mutlaka yenmek zorunda. Ancak tur için bu da yeterli olmayacak. Çünkü seri 3-3 eşitlenecek. Bu eşitliği bozmak adına ardından 15 sayı üzerinden oynanan altın seti kazanmalı. 3-2’lik (Aleyhimize 4-2’lik seri oluşturur) galibiyet yeterli olmaz.

ZİRAAT BANKKART: Tarihte ilk kez çeyrek finali gören temsilcimiz, deplasmanda oynanan ilk maçı iyi değerlendirdi, 3-1’lik galibiyetle 3-0’lık seri üstünlüğü oluşturdu. Her skorlu galibiyet turu getirecek. Hatta 3-2’lik yenilgi bile (Lehimize 4-2’lik seri oluşturur), yarı final biletini almamızı sağlayacak. 3-0/3-1’lik yenilgi almamız durumunda ise turu geçen takımı altın set belirleyecek.

FENERBAHÇE: Gruplardan lider olarak çeyrek finale direkt çıktı. Almanya deplasmanından 3-2’lik yenilgi alsa da rakibinden 1 puan kaptı. Rövanşı evinde oynayacak tek temsilcimiz olan Sarı-Lacivertliler’e 3-0/3-1’lik galibiyetler turu getirecek. 3-2’lik galibiyet ise (Seride 3-3’lük eşitlik sağlar) turu 15 sayıdan oynanan altın sete bırakır. Her türlü skorlu yenilgi ise elenmemize neden olur.

ECZACIBAŞI: Grup 2.’si olarak Play-Off oynadı ve turladı. Çeyrek final ilk maçında evinde ağırladığı İtalyan ekibini 3-2 yendi, 2 puan aldı ve deplasmana 2-1’lik seriyle çıkacak. Her türlü skorlu galibiyet temsilcimizi yarı finale taşıyacak. 3-2’lik yenilgide ise (Seride 3-3 eşitlik olur) turu geçecek takımı altın set belirleyecek. 3-0/3-1’lik mağlubiyetler organizasyona veda etmemizi sağlar.

VAKIFBANK: Son şampiyon grup 2.’si olarak Play-Off oynadı ve çeyrek finale çıktı. Bu eşleşmede zorlu İtalyan ekibi Imoco’yla eşleşti. Sarı-Siyahlılar evindeki ilk maçı değerlendiremedi ve 3-1’lik yenilgiyle işini zora soktu. Temsilcimiz deplasmandaki rövanşta 3-0/3-1 skorlu mutlak galibiyet kazanmak zorunda. Nitekim bu da yeterli olmayacak. Sadece seride 3-3’lük eşitliği sağlayacak. Turu geçen takımı ise altın set belirleyecek. 3-2’lik galibiyet de (Lehimize işleyen 4-2 seri oluşur) yarı final yükselmemize yeterli olmayacak.

Haberin Devamı

CEV Cup'ta Türk finali!

CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki ilklerin yaşandığı 2024 yılının, kıymetli hale getiren de CEV Kupası’ndaki çifte yarı final oldu. Voleyboldaki tarihi başarıyı ikiye katladı. Sahnede erkek takımlarının olması bunun en büyük etkeniydi. Nitekim 2013’te Halkbank bu kupayı ilk kez müzesine taşımış, Ziraat Bankkart ile Galatasaray 1’er kez final oynamıştı. Şimdi ise, Avrupa’nın en büyük 2. kupası CEV Cup’ta Türk finali yaşanması an meselesi. Fenerbahçe ile Arkasspor, bu başarıyı getirmek için bu hafta zorlu rövanş maçlarına çıkacak.

ARKASSPOR: Evindeki ilk maçı iyi değerlendirdi, 3-0 skorlu galibiyetle deplasmana 3-0’lık seri üstünlüğüyle gidecek. İzmir ekibinin, rakibinden 2 set alması bile finale yetecek. 3-0/3-1’lik yenilgi (Seride 3-3 eşitlik sağlar) turu altın sete taşıyacak. 3-2’lik yenilgi ise bize final bileti getirecek.

FENERBAHÇE: Deplasmandan avantajı bir skorla dönemese de evinde durumu lehine çevirebilir. Tarihinde 2. kez bu kupada yarı final oynayan Sarı-Lacivertliler Polonya ekibi önünde 3-0/3-1’lik skorlarla (Seride 3-3 eşitlik sağlar) mutlak galibiyet almak zorunda. Bu da yeterli olmayacak, finale kalan takımı altın set belirleyecektir. 3-2’lik galibiyet ise kupadan elenmemize neden olur

Haberin Devamı
YORUM YAZ