MENÜ

Altın rekor

Abone Ol Google News

Türk kadınının gücünü yumruklarıyla ortaya koyan bu kızlar bir harika... Çünkü çok inanmışlardı. Belki Dünya Şampiyonası 9 Mayıs'ta başladı ancak onlar aylar öncesinden kampa girmişti. Geçen yazki Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, kadın boksunda 'Busenaz'ların çifte madalyasıyla miladı yaşamıştı. Henüz 1 yıl dolmamıştı ki, kızlarımız rotayı İstanbul'daki Dünya Şampiyonası'na çevirmişti. Hedefte; 2005'teki toplam madalya ve 2008'de Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı'yla kazanılan iki altın madalya rekorunu kırmak vardı. Ve 12 günün sonunda, kızlarımız 'altın şov' yaptı. Cumartesi günkü finalde Ayşe Çağırır'la başlayan şampiyonluk serimiz dün 4 finalde de fire vermeden devam etti...

Haberin Devamı

2019'daki gümüşü altına çevirdi

3 hafta önce Kovid geçirdiği için zor zamanlar yaşayan, buna rağmen elinden geleni yaptığını belirten Olimpiyat 2.'si Buse Naz Çakıroğlu, ringe çıkan ilk isimdi. Kolombiyalı rakibi karşısında çok kontrollü bir maç çıkartan Milli sporcumuz, 2019'daki Dünya 2.'liğini bu kez Dünya Şampiyonluğu’na çevirdi.

Haberin Devamı

Dikkat çeken isim; Hatice Akbaş

Gelecek vadeden, olimpik kiloda yarışan 54kg'da Hatice Akbaş vardı. Rumen rakibi karşısında inişli çıkışlı anlar yaşasa da ringden 3-2'lik zaferle ayrıldı, geçen haftalarda elde ettiği U22 Avrupa Şampiyonası'na bir de dünya arenasında altın madalya ekledi.

Kolbastıyla maçı tamamladı!

Dünya Şampiyonası'nın 'En İyi Boksör' Ödülünü kazanan Busenaz Sürmeneli ise finalde yine rakip tanımadı. Şampiyona boyunca yarı final hariç 4 rakibine de maç sonunu göstermeyen Olimpiyat Şampiyonu, dünya ringinde de unvanını korumayı başardı. Maç sonunu kolbastıyla tamamladı!.. Sürmeneli böylece Gülsüm Tatar'ın 2 altın rekoruna da ortak olmayı başardı.

39'luk Dünya Şampiyonu

Altın kapanış Şennur Demir'den geldi. Milli sporcu tam 39 yaşında kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğu’nu kazandı... Finalde Faslı rakibi önünde ilk raunddu 3- 2 geride kapatsa da skoru lehine çevirmeyi başardı ve toplamdaki 5. altın madalyamızı kazanan isim oldu. Paris için umut verici sonuçlar var. 3 olimpik sıklette şampiyonluk geldi. Ayrıca kadın boksunda çıta çok yükseğe taşındı. Altyapıdan gelecek gençlerin işi zor görünüyor.

YORUM YAZ