MENÜ

Adem Asil'den 2. altın

Abone Ol Google News

Antalya'daki Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda tarihi bir serüven yaşanıyor. Son 10 yılda müthiş bir atılımın yapıldığı özellikle de artistik cimnastik disiplininde bu kez yeni bir şey deniyor!.. İlk gün; Erkek Milliler, takım kategorisinde gümüş madalyayla açılışı yapmış, hatta 1.5 puan farkla 1.'lik kürsüsünü kaçırmıştı. Genel tasnifte (tüm aletler) finalinin yapıldığı üçüncü gün, Adem Asil, başrolde yer aldı. İnanılmaz bir performansla güçlü rakiplerini geride bırakarak artistik cimnastikte genel tasnif kategorisinde ilk kez altın madalyayı ülkemize getirdi.

Haberin Devamı

Bu kez rakiplerine şans tanımadı

Tarihi zaferin üzerinden 1 gün geçti ve buna bir yenisi eklendi. Adem Asil bu kez halka finalinde sahne aldı. Milli sporcu, genel tasnifte olduğu gibi bu alette de en büyük favoriydi. Elemeleri 15'leri görerek 1. sırada yer almıştı. En büyük rakibi; 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki Yunanlı Petrounias'tu. Münih 2022'de altını ona kaptırmış, gümüşte kalmıştı. Bu kez şans tanımadı. 7. sırada serisini sunan milli sporcudan önce tüm rakipleri elemelere yakın puan aldı. Adem yine hatası az bir seriyle 14.933'ü gördü ve 2022 Dünya şampiyonluğuna bir de Avrupa şampiyonluğu ekledi. Adem Asil artistik cimnastikte bireysel olarak bir şampiyonada iki altın kazanan ilk sporcumuz oldu. Türkiye artistik cimnastik tarihinde aynı şampiyonada ilk kez iki altın kazandı.

Haberin Devamı

Ferhat ve Adem'in final günü

Daha bitmedi bugün de 2 finalimiz daha olacak. Adem Asil kürsünün şansının yüksek olduğu atlama masasında, Ferhat Arıcan da olimpiyat 3.'sü ve 2 kez Avrupa şampiyonluğu elde ettiği paralelde yarışacak. Atlama masası finali saat 13.00'te, paralel finali de 14.00'te başlayacak.

YORUM YAZ