MENÜ

Adem Asil Avrupa şampiyonu

Abone Ol Google News

'Tarih Yazarları' tarih yazmaya devam ediyor... Antalya'daki Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda madalya serimiz bu kez tarihi şampiyonlukla taçlandı. Erkek Milli Takımımız'ın elde ettiği gümüş madalya zaferiyle Avrupa Şampiyonası'nın açılışını yapan Türkiye dün de Adem Asil'in altın madalyasıyla büyük gurur yaşadı.

Haberin Devamı

Avrupa tarihindeki 4. altın

2022 Avrupa Şampiyonası'nda Ahmet Önder'in gümüş madalyası genel tasnifteki en iyi derece olarak tarihe geçmişti. Aynı şampiyonada Adem Asil de genel tasnifte bronz madalya kazanmıştı. Çifte kürsü inanılmaz bir başarıydı. 2023 Avrupa Şampiyonası'nda çıta daha da yükseldi. Adem Asil, tüm aletler kategorisinde ülkemize ilk şampiyonluğu yaşattı. Artistik cimnastikte Türkiye böylece Avrupa arenasında toplamda 4. altın madalyasına uzanırken, Adem Asil de bunu başaran 3. isim oldu. Bugüne kadar İbrahim Çolak (Halka), Ferhat Arıcan (2xParalel) bunu başarmıştı.

Kulplu beygir belirleyici oldu!

Türk vatandaşı olduğundan bu yana, inanılmaz derecede çalışan ve üzerine koyarak gitmeye devam eden Adem Asil, zaten elemelerde kürsü sinyalini vermişti. Milli sporcu elemelerde 1. sırada yer alan favori isimlerdenUkraynalı Illia Kovtun'un ardından 2. sıradan finallere kalmıştı. 24 yaşındaki Adem Asil finalde inanılmaz bir seri sundu. En iyi olduğu; halka ve atlama masasında 15'leri gördü. Halkanın son dünya şampiyonu ve Avrupa 2.'si Adem Asil elemelerde olduğu gibi 15.033 aldı. 'Olimpiyatta madalyayı bıraktın' diye üzüldüğümüz atlama masasında 15.100 aldı. Ama asıl belirleyici olan ise kulplu beygirdi. Tabii ki, tüm aletlerde az hata yapan puanı alıyor ancak bu finalde kulplu beygir bizi zirveye çıkartırken Ukraynalı Kovtun'u ise 3. sıraya kadar geriletti. Kovtun elemelerde 14.400 aldığı alette 12.966'da kaldı. Adem ise kulplu beygirde inanılmazdı, 13.166 bize büyük avantaj sağladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ