MENÜ

6. kez Avrupa Şampiyonu

Abone Ol Google News

Türk kadın güreşini, elde ettiği tarihi başarılarla zirveye taşıyan Yasemin Adar Yiğit, Hırvatistan'daki 2023 Avrupa Şampiyonası'nda da yine sahnedeydi. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kürsüye çıkan ilk Türk kadın güreşçi unvanını alan, 2022 Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan 31 yaşındaki milli sporcumuz, Avrupa arenasında da 6. kez altın madalyaya uzandı.

Haberin Devamı

2 puanın devamı gelmedi!

Çarşamba günü, çeyrek finali sayı tuşuyla, yarı finali de farklı skorla rahat bir şekilde adını finale yazdıran Yasemin Adar, dün de 76kg'da şampiyonluk için mindere çıktı. Aynı gün, spor müşavirliğine atandığı resmileşen olimpik sporcumuz, kariyeri açısından bu sevindirici haberi bir de altın madalyayla taçlandırdı. Son dünya şampiyonu unvanıyla, Avustruyalı Martina Kuenz önüne çıkan Yasemin Adar, oyunda 1,5 dakika geride kalmışken müthiş bir atakla, yerdeki oyunda rakibinin arkasına geçmeyi başardı, 2 puan aldı ancak hakem ayağı kaldırdı. İlk yarı 2- 0'la lehimize bitti.

Bitmeyen 48 saniye yaşadık

Kontrolü elden bırakmayan Yasemin Adar 2. yarıda adeta bitmeyen bir 48 saniye yaşadı. Avusturyalı Kuenz zaman daraldıkça atak oyunlarını hızlandırdı. Bu süreçte pasif oyunu alan Adar için kronometre geri sayarken ayağını kaptırdığı rakibinin minder dışına çıkarmasıyla 1 puan verdi. Bir de pasif oyundan 1 puan hanemize yazılınca durum 2-2 eşitlendi. Neyse ki avantaj puanı elinde bulunan milli sporcumuz, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2022'de olduğu gibi 2023'te de 6. kez Avrupa şampiyonluğuna uzandı. 2022 Dünya'da olduğu gibi ağır sıklette böylece Taha Akgül'den sonra Yasemin de fire vermedi.

Haberin Devamı

Evin ve Nesrin Avrupa 3.'sü, Buse finalde

Şampiyonada dün ayrıca, repesaj maçlarını kazanarak bronz madalya maçına kalan 50 kg'da Evin Demirhan Yavuz ile 68 kg'da Nesrin Baş Avrupa 3.'lüğü elde etti. 72 kg'da Buse Tosun Çavuşoğlu da finale kaldı.

YORUM YAZ