MENÜ

2 altın 1 yıldız!

Abone Ol Google News

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Milli Takımımız müthiş bir kapanış yaptı. İlk gün finallerinde 2.’likle yetinen Ay-Yıldızlılar dün ise 2 finali altına çevirdi. Önce Selçuk Can zirveye çıkarken, ardından performansıyla tüm gözlerin üzerine çeken 19 yaşındaki Alperen Berber’in ilk büyükler Avrupa Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okuttu.

Haberin Devamı

Güreşte 5 ay önce Dünya Şampiyonası’yla birlikte Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ilk kotalar dağıtılmıştı. Performans ve kazanımlar açısından olumlu/olumsuz yönleriyle yoruma açık bir turnuva geride bırakılmıştı. Oyunlara geri sayım sürerken şimdi de güreşçilerimiz Avrupa arenasına çıktı. Bu şampiyona kota vermese de millilerin son durumu, yeni yüzler ve dünya şampiyonasında izleyemediğimiz isimler açısından önemliydi.

İlk Avrupa şampiyonlukları

Nitekim dünkü finaller sonrası grekoromen güreşte müsabakalar tamamlandı. Salı günkü ilk finallerde Türkiye beklenen altına kavuşamadı. Son Dünya Şampiyonası’nda kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu alan Ali Cengiz (87), Karelin’in 13 altın rekorunu kırmaya saniyeler kala, tarihi rekoru kaçıran Rıza Kayaalp (130) ve Yunus Emre Başar (77) 3 finalden de altın madalya çıkaramadı, 3 gümüşle yetiindi. Neyseki, grekoromenin kapanış gününde Türkiye 2 finali de altın madalyaya çevirmeyi başardı. Sadece bununla kalmadı, bir yıldızın doğuşunu da izledi. Dünya 3.’sü olarak mindere çıkan Selçuk Can, finalde Azerbaycanlı rakibi Ulvi Ganizade’yi pasif oyunlardan aldığı puanlarla 2-0 yenerek kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Haberin Devamı

Bu çocuğu izlemeye devam edin

Asıl merak edilen; 19 yaşındaki Alperen Berber’di... 82kg’nun finale kadar ortaya koyduğu performansla tüm gözleri üzerine çekmişti. Ancak altyapıda zaten kendini kanıtlamış bir isimdi; Dünya Yıldızlar ve Gençler şampiyonluğu, Dünya U23 2.’liği... Büyükler seviyesinde de geçen yıl Kazakistan’daki bir turnuvada ilk deneyimini yaşamış 2. olmuştu. 2024’ü de Zagrep Turnuvası’yla açmış, 2.’lik kürsüsüne çıkmıştı. Ve tabii ki kariyerinin dönüm noktası, Avrupa Şampiyonası’ydı. Genç yetenek finalde, kendisi gibi daha yeni parlayan 23 yaşındaki Rus sporcu Islam Ismailovich Aliev’le karşılaştı. Özellikle de son dakikalarda rakibini koçbaşı gibi saldırılarına adeta çelik duvar gibi bir adım dahi atmadan durdu ve 4-3’lük sonuçla büyüklerdeki ilk Avrupa Şampiyonası’nda altınını boynuna taktı, mesajı verdi: Beni izlemeye devam edin!

Grekoromen Milliler tarih yazdı

Bu sonuçla Grekoromen Milli Takımımız, 2 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya olmak üzere 6 madalyayla 143 puana ulaşarak Avrupa Şampiyonası’nda üst üste 2. kez takım halinde şampiyonluğu göğüsledi ve tarih yazdı.

2 altın 1 yıldız

YORUM YAZ