MENÜ

+1 yüzücüden rekor

Abone Ol Google News

Yunanistan'ın Meis Adası'nda başlayıp, Türkiye'nin Antalya ilçesi Kaş'ta sona eren 7 km'lik, Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı'nın 17.'sine down sendromlu milli yüzücü Gökhan Kotan damgasını vurdu. Daha önce açık denizde 5K'yı yüzen ilk down sendromlu Gökhan Kotan, Meis/Kaş yarışını, Ankaralı olduğu için kendisine verilen 006 kol numarasıyla geçerek, bu kez de dünya rekorunu 7K'ya çıkarttı, performansıyla herkesin takdirini topladı.

Haberin Devamı

Kariyerinde yok yok

Bitiş iskelesinde alkışlar arasında zafer pozunu veren Gökhan Kotan'ı ilk karşılayanlar arasında, onu büyük zorluklarla bugüne getiren anne Nuray Hanım ile baba Cevdet beyefendi vardı... Doktorların doğduğunda 'yaşamaz' dediği çocuklarıyla bir kez daha gurur anını gözleri dolarak yaşadılar. 2012'den bu yana yüzmeyle uğraşan 33 yaşındaki Gökhan Kotan, kendini anlatan bir kitap yazdığını, aynı zamanda ilk down sendromlu milli basketbolcu olduğunu belirterek ilklere imzasını attığını söyledi. Kotan'ın ayrıca bir de mesajı vardı: 'Herkes yüzsün şampiyon olsun'. Kotan'ın marifetleri bununla da bitmedi... Yaklaşık 9 yıldır Türk Telekom'da iş hayatını sürdüren özel sporcumuz aynı zamanda yüzme eğitmenliği de yapıyor. Antrenör lisansı almak isteyen Gökhan Kotan'ın çalıştırdığı iki down sendromlu sporcusu var. Yeni hedefi ise 2024'te Antalya'daki down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları'nda kürsüye çıkmak.

Haberin Devamı

'Şimdiye kadar hiç su istemedi'

Bu başarıda kendisine gönüllü olarak ve fedakârca eşlik eden Emre Deliveli'ye de değinmeden olmaz. Ekonomoni doktorası bulunan, aile otellerinde yöneticilik yapan Emre Deliveli yaklaşık 1 yıl önce Gökhan'la tanıştı. Kendisi de bir maraton yüzücüsü olan Emre Deliveli şunları söyledi: "Normalde 1.5K yüzüyordu ama benimle tanıştıktan sonra 5K yüzmeye başladı. Gökhan çok dayanıklı bir sporcu şimdiye kadar hiç su istemedi" dedi.

YORUM YAZ