MENÜ

..Ve sonunda zafer

Abone Ol Google News

Kadınlar Euroleague'de tarihte kazanılan 2. kupa için ilk finalle birlilikte neredeyse 11 yıldır sabreden, 'İstikrar Abidesi' Fenerbahçe 9 Final-Four, 5finalin sonunda istediğini aldı. Ve Türkiye'ye 2. Eurolegue Kupası'nı getirdi. Sevinci ve gururu, büyük bu başarının perde arkasında süreç bir o kadar sancılıydı. 4 kez kupayı elinden kaçıran Fenerbahçe tüm baskılara, tüm gel-gitlere, tüm eleştirilere rağmen pes etmedi!. Yani sabretti ve sonunda hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

1999'la başlayan hikaye...

24yıl önce, kadın basketboluna yatırım yapmaya başlayan Fenerbahçe bu süreçte bir çok ilke imza attı. 1999 yılına kadar ezeli rakibi Galatasaray'ın önemlirol oynadığı kadın basketboluna direnen Fenerbahçe yeni bir sayfa açtı. Aynı yıl, ilk lig şampiyonluğunu, ilk Türkiye Kupası'nı ve ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine taşımıştı.

Kaliteli yabancı transferler

Fenerbahçe'nin bu branşta da şampiyonluk kulvarına girmesi, ezeli rakip Galatasaray'la olan çekişmenin dozunu yükseltmekle kalmadı, Türkiye'de kadın basketboluna olan ilginin de artmasını sağladı. Kulüpler alt yapılara daha fazla yatırım yapmaya başladı ve bu gelişme Milli Takım'ın başarısını da etkiledi. Aynı zamanda da kaliteli yabancı transferlerin de Türkiye'yi seçmesinde büyük rol oynadı. Artık ligde şampiyonluk serisi yakalayan Fenerbahçe'nin gözü; tarihi Euroleague şampiyonluğundaydı.

Haberin Devamı

2012 ilk Final-Four, 2013 ilk final

Takvimler 2012'yi gösterirken ilk Final-Four başarısını yakalayan Fenerbahçe 2013'de de Kadınlar Euroleague'de tarihinde finale kalan ilk Türk Takımı olmayı başarmıştı Şampiyonluğa çok yakındı. Ancak olmadı. 2014'e gelindiğinde Türk kadın basketbolu bir ilki yaşadı... İlk kez iki Türk takımı finalde karşılaşacaktı, yani tarihi Euroleague Kupası, bizimdi. Dünya derbisi finalde yaşanmış, Fenerbahçe, Galatasaray'a yenilerek yine 2.'likte evine dönmüştü. Ama pes edilmedi ve WNBA'in en iyi oyuncuları, aynı zamanda en iyi antrenör kadroya dahil ediliyordu. Tabii ki, bu süreçte hatalar da yapılmıştı. Hatta kadın basketbol şubelerinin ve amatör branşların kapatılması gerektiğine dair dedikodular bile çıkmıştı.

Çifte Euroleague şampiyonluğu her şeye değerdi

2015, 2016derken 2017'de yeniden final geldi. Bir de paralelde erkek basketbolu Obradovic'le müthiş çıkış yakalamıştı ki, 2017'de Avrupa'nın en büyük kupasını kazanan Fenerbahçe çifte zafer istiyordu. Ancak kadınlarda fire vermişlerdi. Belki de erkeklerde yakalanan tarihi Euroleague şampiyonluğu Fenerbahçe yönetimini, hedef doğrultusunda bir kez daha deşarj etti!. 2021 Final-Four'u olmadı, İstanbul'a alınan 2022 Final-Four'da ise şampiyonluk kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Macar takımı Sopron karşısında hiç beklenmedik bir yenilgi alınmıştı. Yine de Türk basketbolunda erkekler ve kadınlarda Euroleague kupasını kazanan ilk kulüp olmak her şeye değerdi. Ve 2023'te koleksiyon tamamlandı.

YORUM YAZ