MENÜ

Yetmez ama evet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kağıt üstünde zorlu bir 90 dakika bekliyordu Galatasaray’ı. Soğuk hava, sert zemin, eksikler ve bu kez riske edilmeyen tercihler. Maçın takım adına motivasyon artılarında ise Selçuk’un geri dönüşü ve zirve mücadelesinde ezeli rakibinin 2 puan kaybı vardı. Ancak 90 dakika boyunca sahada kağıdın üzeri gibiydi. Zorlu, sıkıntılı bir maç yaşadı Galatasaray. Güçsüz ve etkisizdi...

Hamza hoca, savunmanın önünde Melo-Yekta ikilisini tercih ederek başladı. Burak’ın yokluğunda Umut’un yalnızlığını; Emre-Selçuk-Sneijder üçlüsüyle gidermekti planı. Aynı zamanda da orta sahayı rakibe karşı güçlü tutmak... İlk yarıda bu düzen etkili olmaktan uzak kaldı. Hem de 20. dakikada gelen skor üstünlüğüne karşın... Gol, Sarı-Kırmızılı takımın kaleye ilk gelişinde oldu. Eskişehir; Sezer, Sissoko ve Serdar’la Galatasaray savunmasını zorladı. Mori’yi topla buluşturup gol aradı.İki kritik şutu önleyen Muslera’nın bir hatası beraberliği getirdi.İkinci yarıda “aklın yolu bir” müdahalesi geldi. Melo,Selçuk’una kavuştu. Ancak bu kurguda oyun üstünlüğü rakibe geçti. Skibbe’nin ekibi maçı adeta tek kaleye çevirdi. Bir çok fırsat buldu ama yararlanamadı. Hamza hoca 75’e kadar bu baskıya seyirci kaldı. Bruma’nın girince takım hiç olmazsa pozisyon buldu. Selçuk’un sihirli dokunuşu kritik bir galibiyet getirdi.

Galatasaray şampiyonluğa oynuyor hissi vermiyor. Sanki lig bitmiş, sıralama belli olmuş formalite maçları oynanıyor zihniyetinde. Hamza hoca iyi niyetli ancak kafasına göre takılan takıma müdahele etmeli. Yoksa bu anlayışla işler zor. Bu futbol Eskişehir’e ve 3 puana belki yetti ama, 4. yıldıza hiç yetmez.

YORUM YAZ