MENÜ

ŞAMPİY-10

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray; haftaya iki yakın takipçisiyle puan farkını arttırmak ve 4. Yıldıza bir adım daha yaklaşmak açısından en önemli 90 dakikaya çıktı. Ve yine ölüp ölüp dirildiği maçta; bu kez Sneijder’in “gol vuruşu”yla kazandı.Maça damgasını vuran anlar Halis Özkahya’nın Umut’un düşürülüşüne çalmadığı penaltı ile son saniyelerde Stancu’nun Sinan Bolat’a geri pasıydı. (!) Ki bu rakip takımın maç boyu kazandığı en önemli ve tek pozisyondu.Arena’da kendi seyircisi önüne Muslera’dan yoksun çıkan Galatasaray,orta sahanın değişmez yönetmeni Selçuk’u da maçın başında kaybedince orta saha organizasyonunda sıkıntı çekti. Bu süreçte Başkent ekibi Hleb’in komutasında Mervan ve El Kabir ile Galatasaray savunmasını çok zorladı. Semih ve Hakan kritik müdahaleleri ile sorunları engelledi. İlk yarı bitimine doğru Sneijder’le,Hamit’le orta sahadan sağdan Sabri Reis ile Galatasaray yüklendi.42’de Yasin büyük fırsatı kaçırdı.Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıda da gol için çok yüklendi.

Umut’la,Sneijder’le,Burak’la bulduğu fırsatları değerlendiremedi.Başta da belirttiğim gibi gol vuruşunu Sneijder yaptı.O dakikaya kadar gol için çabalayan Hollandalı yıldız Burak’tan aldığı topa bakarak öldürücü noktaya vurdu ve altın değerinde 3 puanı haneye kattı.Gerçek bir 10 numara olduğunu belgeledi.Galatasaray’da herkes görevini tam yaptı.Sabri mükemmel oynadı.Balta- Semih kusursuzdu.Yasin ikinci yarıda coştu,Başkent ekibinin sağ kanadını çökertti.Sonradan giren Hamit doğru işler yaptı.Umut gol kaçırdı ama orta sahada,defansta top kovalayıp katkıda bulundu.Melo gereksiz sertliklerine devam etti.Sahada kalması Özkahya’nın bir diğer hatasıydı.

Galatasaray belki zorlandı ama maçı hak etti. Ustalar ve isteyenler,şampiyonluk kupasının ellerinde olduğunu bilen deneyimli yürekler ve Arena’yı dolduran taraftarlarının da büyük desteği ile sonuca gittiler.Son iki haftaya ligin komutanı olarak girdiler.

YORUM YAZ