MENÜ

Yetmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray avantajlı gittiği Kadiköy’den yine eli boş döndü. Müthiş bir ilk yarı izledik. Karşılıklı ataklar derbiye yakışan bir futbol izletti. Galatasaray oyuna tempolu ve baskılı başladı.Selçuk ve Burak’la gole yaklaştı. Selçuk’un akıl dolu vuruşunda Volkan’ın kurtarışı mükemmeldi.20. dakikadan sonra kontrolü ele alan Fenerbahçe rakibini sahasından çıkarmamaya başladı.Bu bölümde de Kuyt ile Diego’nun vuruşları Muslera’da kaldı. Galatasaray ayağa pasla çıktığı sürece oyunu kontrolü altında tutabildi. Hamza hocanın çıkardığı kadro kağıt üstünde akıl taşıyordu. Sağ kanatta Umut’un varlığı; defansif anlamda Caner’in çıkışlarını engellemek, ofansif olarak da Burak’ın yalnızlığına katkıda bulunmayı hedeflemişti.

Planlar tutmadı

Ama planlar saha içinde istendiği gibi gelişmedi. Özellikle ikinci yarıda Galatasaray oyunu sahasında kabullenince Fenerbahçe’nin baskısını yedi. Gole kadar Chedjou ve Muslera bu baskıda takımı adına mükemmel işler yaptı. Sow’un vuruşu maçın kader anı derken, beraberliği kendisine yeterli gören Sarı-Kırmızılılar Kuyt’ın golüyle yıkıldı.

Fenerbahçe istedi...

Galatasaray; Sabri’yle, Sneijder’le, Umut’la yetersiz kaldı. Burak istediği topları alamadı. Çok etkisizdi. Hamit ve Selçuk’un çabaları sonucu değiştiremezdi. Fenerbahçe maçı daha çok istedi. Oyundan çıkanı, gireni tüm birimleriyle 3 puana inanıp istediklerini aldılar. Yarıştan kopacaklarının bilincinde oynadılar. Kader adamları ise Volkan’dı. Galatasaray aslında kötü oynamadı ancak rakibinin iştahını geride bırakamadı. Her topa tankıyla tüfeği ile koşan istediği sonucu aldı. Ancak Galatasaray hala önde. Bu futbolunun üzerine koyarak bu yenilgiyi sadece bir istatistik haline dönüştürebilecek gücü ve avantajı mevcut.

YORUM YAZ