MENÜ

Şampiyonluk çok yakın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Akıl; bedenin yapmak istediklerini uygulama dışında bırakır. Ayakların yapmak istediklerine, zihinden geçenler set çeker. Ve böyle oyunlarda futbol hiçbir zaman öne çıkmaz. Sonuçtur önemli olan, elde edilmesi gereken mutlak 3 puan vardır sadece.Tıpkı dün akşam Antep’te olduğu gibi.

Fatih Terim, hafta boyunca takımının maçlar bitmeden şampiyon ilan edilmesinin sakıncalarının altını çizdi. Hocanın uyarılarının ne kadar doğru olduğunu sahada uyku halinde gezen bazı oyuncular kanıtladılar. Gaziantepli futbolcular da rakiplerine ayak uydurunca futbolsuz ve sıkıcı bir 90 dakika izledik. İlk yarıda orta sahada top kayıpları yapan ve topu hücum bölgesine taşıyamayan Galatasaray’ın Drogba’nın frikiği dışında akıllarda kalan bir şutu, bir pozisyonu bile yoktu. Buna karşılık Gaziantep, Sernas’la çok önemli fırsatları harcadı. Bir şutları da direkten döndü. İkinci yarıda Binya’nın hatasıyla gelen gol Galatasaray’ı futbol olarak değil ama kafa olarak rahatlattı. Drogba’nın gölgesi bile Binya’nın kayıp düşmesine neden olunca Burak Yılmaz’a sadece dokunmak kalıyordu.

Golden sonra Sarı-Kırmızılı ekip, alacağı 3 puanın çok şey ifade ettiğinin bilinciyle tam anlamıyla kontrol futboluna geçti. Defansta ve ofansta bireysel hatalar zaman zaman taraftarın yüreğini ağzına getirdi. Muslera kalesinde kusursuzdu. Önünde Semih Kaya da ona ayak uyduran bir diğer isimdi. Çok kritik hamleler yaptı, aklı maçta olan ender oyunculardandı. Orta sahada Selçuk-Melo-Hamit üçlüsü her zamanki armonisinde değildi.

Ama başta da belirttiğimiz gibi sezon sonu bu maçları oynamak ve bu maçların stresini kaldırmak, böyle 90 dakikaların getireceği baskıyı yönetmek hiç de kolay değil. Bu açıdan bakıldığında Galatasaraylı oyuncuları kutlamak gerek. Herkesin şampiyonluğa kenetlendiği, sabırsızlıkla mutlu sonu beklediği böyle oyunlarda, ne olursa olsun maçları kazanmak gerçeği, buna göre oyun içi stratejiyi yönetme becerisi kolay iş değil. Artık Galatasaray’ın önünde kendi sahasında oynayacağı önemli bir 90 dakika daha var: Sivasspor maçı. Taraftarının önünde gelecek bir galibiyet, 19. zafer tacının başlarına takılması demek olacak. Hepsinin yüreğinde bu inancın, ayaklarında ise bu sonuca ulaşacak gücün olduğundan eminiz.

YORUM YAZ