MENÜ

Rumuz: Kontrol

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray maç süresince kontrolü elinde tuttu, tempoyu kendi ayarladı, usta ayakları ile de sonuca gitti. Temposu düşük oyununun genelinde takımlar fazla pozisyon da üretemedi. Oysa Galatasaray Selçuk’un da dönmesiyle ideal hücum altılısı ile başlamıştı oyuna. Kardemir Karabükspor, rakibini yaslanarak beklerken çabuk isimleriyle Sarı-Kırmızılı defansın arkasına sarkmaya çabaladı. Her iki takım orta sahası da topu oyuna hızlı sokamadı, ofansta çoğalamadı. Real Madrid önünde dünya sahnesinde verilen mücadele Galatasaraylı oyuncularda hem fiziksel hem de mental yorgunluğa yol açmıştı. Bu da oyunun rumuzunu ‘kontrol kilidi’ yaptı. Orta sahada Melo, Selçuk, Hamit ileride Drogba topu ayaklarında tutarak oyunu soğuttular. Parçalı Fil, hücumda arkadaşlarına doğru ve akıllı paslar atarak takımın saha içi beyni ve de ağabeyi olduğunu kanıtladı. Drogba bu özelliği ve goldeki asistiyle ön plana çıktı. Sneijder de gol için çalıştı ve istedi.

Gökhan iyiye gidiyor!

Bora ile karşı karşıya kaldığı anda kariyer ustalığını ayağını topun altına kusursuz sokarak gösterdi. Savunmada Gökhan her hafta üstüne koyarak oynamaya devam ediyor ve ‘Bu formayı bırakmam’ mesajını veriyor. Semih kritik müdahaleler yaptı. Real Madrid maçında yer almayan Burak, Karabük’te etkisizdi. Golden sonra kulübe Burak’ın yerine Emre’yi alarak orta sahada dörtlü düzene döndü ve kontrolü iyice eline geçirdi. Maçın hakemi hatasız yönetim gösterdi. Yalnız 15. dakikada Melo’nun altı pasa çevirmeye çalıştığı topu Deumi, iki elini açarak karşıladı. Abitoğlu bu pozisyonu bence doğru süzemedi.

Sonuçta Galatasaray kritik bir dönemeçte, hatanın telafisi olmadığı haftalarda önemli bir deplasman galibiyeti elde etti. Kalan 5 haftaya zirvedeki puan avantajını koruyarak girdi. Maçın öne çıkan bir görüntüsü de yönetimin tribün desteğiydi. Başkan Aysal; ilk kez bir Anadolu deplasmanında takımını canlı izledi. Bir çok yönetim kurulu üyesi arkadaşı onunla birlikteydi. Umarız 9 maç ceza alan Fatih Terim’e destek sadece fotoğrafta kalmaz!

YORUM YAZ