MENÜ

“Cambaza bak” korosu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe zirveye ortak olur olmaz, yine hep bir ağızdan yaygara başladı. Solo performanslar bitti yerini koro aldı. Hariçten gazel okuyanlar , gaipten haber üferenler, işkembe-i kübradan sallayanlar, zile basıp kaçanlar, yumruk atıp sıvışanlar da cabası. Kelimesi kelimesine, başrol oyuncularıyla, figüranıyla, ayakçısıyla, yancılarıyla, yancıklarıyla ezberlenmiş kirli senaryo bir kez daha sahneleniyor.

Bu nasıl pişkin bir halet-i ruhiyedir ? Ne tür garabet bir boyutta yaşamaktır bilemedim ? “Bu zat-ı muhteremler zamanı büküp paralel evrene mi geçiş yaptılar” diye derin kaygılara gark olmuş durumdayım. Belki de hepsi aynı anda saçmalama ve utanmazlık haklarını kullanıyordur sadece...
Bir kez daha öfke nöbetindeler. Nefret histerisine tutulmuş, bir kin ve linç ayini yapıyorlar. İnsanların gözlerinin içine baka baka akılları, vicdanları aşağılayarak. En aklı başında akil adamlar bile bu fitne fücür ayinine balıklama dalıp, çoktan transa geçmiş. Acıtıcı olan bu ülkede bu halin ‘vukuat-i adiye’ dışında bir tanımının olmaması...

Fenerbahçe de, Fenerbahçeli de bunlara alışık. Amaç bir kez daha bıçkın sataşmalarla camiayı tahrik edip, mahalle kavgasının içine çekmek. Sonra da topluca üzerine çullanmak. Dikkati dağıtırsan zaten istediğini elde ediyorsun. Yok diyelim Fenerbahçe bu zokayı yutmadı; o zaman da olası şampiyonluğunu hükmen şaibeli ilan ediyorsun. “İnanılması en zor dedikodular, aptalların hafızalarında en çok kalanlardır” diye bir söz vardır. O halde iki yönü de garantili, test edilmiş, onaylanmış tezgah olduğu açık.

Fenerbahçe yönetimi, hocası, futbolcuları ve tribünleri bu bukalemun tezgahına sazan gibi atlar da cevap yetiştirme gayretkeşliğine girişirse, şimdiden geçmiş olsun. Çok sesli çaresizlik korosunun “cambaza bak” numarasına yine yutarsa, sezon yine hüsranla ve bozgunla kapanır. Kulaklarını tıkayıp, umursamadan, gerilmeden, strese girmeden, dikkatlari dağılmadan sadece hedefe odaklanırlarsa, sivrisinek vızıltısı gibi gelir ve mesele kalmaz. O kadar ağır tecrübeye rağmen kaç kez tuş oldular, bakalım bu defa da tuş olacaklar mı?

Matruşka ve Omerta

Fenerbahçe’nin iç içe geçmiş sözde muhalefetini bilirsiniz. Onlar da kötü günlerde baykuş gibi dama tünerler ve nöbetleşe olarak öterler. Daha ağızlarından kulübe yapılan saldırılarla ilgili olarak tek bir olumlu kelime çıkmışlığı yoktur. Bazen rakiplerin renklerine büründükleri bile olmuştur. Bakın ne Taurasi olayında ne de bu olayda gıkları bile çıkmıyor. Kumarbazı da, madrabazı da , şahı da, şahbazı da sanki ortak bir suskunluk kararı almışlar.

Buna da topluca ve koşulsuz bir şekilde riayet ediyorlar. Bu kadar kolpa saldırılar karşısında, hiçbirinden ‘tık’ bile yok. Çünkü dertleri başka.. Eminim ve biliyorum ki bu sinsi tezgahın Fenerbahçe’yi tökezletmesi için dua edenler bile var. Ne diyelim, pirinçte siyah taştan değil beyaz taştan korkmak gerek.

YORUM YAZ