MENÜ

Bir acayip zor yarış!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zor da, herhalde sadece Fenerbahçe için zor. En azından mevcut görüntü, işleyiş ve parametreler öyle gösteriyor. Lig sonuna kadar da bundan pek sapma olmayacak.
Türkiye çift televizyon önünde 4 hafta sürecek, ‘Şaşı bak şaşır’ mesaisinin ilk raunduna 3 dakikalık şehirlerarası sapmayla başladı. Fenerbahçe ‘Belalısı’ Büyükşehir Belediye karşısında maça inanılmaz bir iştah ve hırsla başladı.
Son 3 haftanın adamı Stoch daha maçın başında bu karşılaşmanın da adamı olacağını ilan etti. ‘Küçük Dev Adam’ topu iğne deliğinden geçirdi. Ardından rakibini ablukaya aldı. Ancak kıracak, en azından rahatlatacak ikinci gol bir türlü gelmedi. Bu arada öteki maçın skoru çoktan belli olmuştu bile...
Gol geciktikçe direnci ve morali artan Büyükşehir Belediye, top yapmaya, zorlamaya ve Fenerbahçe yoklamaya başladı. Sıkıntı ve kasveti dağıtan adam yine ‘Büyük Usta’ oldu. İlk yarının son dakikasında Gökhan Gönül’ün müthiş bindirmeli muz kesmesini, ‘kazı-kazan’ misali kafayla tabelaya yazdı.
İkinci yarıda daha çok Fenerbahçe olmak üzere iki takım da çok önemli pozisyonları harcadı. Gökhan Gönül ne kadar günündeyse, ‘Nöbetçi’ Semih o kadar gününde değildi. Ancak Sarı-Lacivertliler zorlu bir maçtan daha kayıpsız çıktı. Bin golden daha hayırlı ‘yarım’ puan avantajıyla liderliğini korudu.
Bakalım bu sene de ‘konfetili’ geciktirme operasyonları, ‘yarım yamalak’ kadro atraksiyonları, 5’e 2 yakalamışken, topa basıp geri dönmeler gibi rezaletler tekrarlanacak mı?
Şampiyonluk hala Aykut Hoca ve talebelerinin elinde. Yalnızca kendi işlerini yaptıkları ve kalan 3 maçtan da galip ayrıldıkları taktirde, bunu da kimse engelleyemez. Dünyanın bütün topları, tankları ve tüfekleri, ittifakları yan yana gelseler, Mayıs ayında erik ağacının çiçek açmasını engelleyebilirler mi?

YORUM YAZ