MENÜ

Avantaj Bate'de

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ayrıca kulübe ceza aldırmak için kendilerini yırtan “tribün esnafı” Fenerbahçe’nin seyircisiz oynayıp elenmesi için elinden gelen hainliğin fazlasını bile yaptı. Yine her zamanki gibi rakibe çalıştılar.

Gol atmaya olduğu kadar gol yememe mecburiyeti Fenerbahçe için çok sıkıntılı bir durum. Çünkü bu yüzden risk almak zorunda kalacak. Bu da Kadıköy’deki maçı rakip sahadaki maçtan daha riskli ve tehlikeli hale getiriyor. Hal böyleyken takıma orta sahada direnç, isyan, inat ve regülasyon getiren Emre’nin oynayamayacak olması ciddi eksiklik. Meireles de yaptıklarıyla tribün esnafından farklı işler yapmıyor bu da ayrı bir konu...

Ligdeki savruk, sarsak, kırılgan ve kısır görüntüsünden biraz olsun uzaklaşan Fenerbahçe, Avrupa arenasında çok önemli bir sınava çıkıyor. Turu geçmek için maçı kazanmak da yetmiyor. Futbolcuların Bate karşısında son düdük çalana kadar aynı dikkati sergilemeleri, yardımlaşmayı, adam ve alan paylaşımını en üst düzeye çekmeleri, pozisyon üreten efektif bir oyun ortaya koymaları “olmazsa olmaz” bir gereklilik. Bate’nin uyutma ve oyalama taktiğine karşı da uyanık olmalı. Bir anlık hata bütün emekleri ve hedefleri yerle bir edebilir ki; Fenerbahçe ligin başından beri bunun destanını yazıyor.

Maç öncesi açıklamalara bakıldığında Aykut Kocaman ve futbolcuların motivasyonu çok iyi görünüyor. İnşallah bu söylemlerle sahadaki eylemler bu kez çelişmez. Daha birkaç sene önce Devler Ligi’nde Chelsea gibi futbol devine evinde ve deplasmanda dünyayı dar eden takımın, esamesi okunmayan bir takım karşısında ve Kupa-2’de avantajlı olduğunu söyleyememek elbette çok can yakıcı. Ama ne yapalım gerçek bu! Favori olmak ayrı, avantajlı olmak ayrı.

YORUM YAZ