MENÜ

Tek yürek olmalıyız

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor çok istekliydi ama rakip Beşiktaş’tı. Onların ofansif gücünü tarif etmek imkansız. Ancak şu an kimin şampiyon olduğu önemli değil, önemli olan ‘tek yürek’ olmak.

Maç başında pozisyon bol. Çoğu bireysel hata. Tolga önde yakalanıyor. Cardozo’nun orta sahada yolladığı top üst ağlarda. Esteban elinden kaçırdığı topu almaya giderken Douglas uzaklaştırmaya çalışıyor. Ortada kalan topu Gomez gol yapamıyor. Queresma ile Necip’in anlaşmazlığından pozisyon yakalayan Yusuf, topu auta atıyor. Kendi ligimizde yaptığımız bu hataları Avrupa’da da yapıyoruz. Tek fark, Avrupa takımları gol yapıyor. Biz bu ikramları geri çeviriyoruz. Bu sebepledir ki, Trabzonspor ve Beşiktaşımız Avrupa’da yok. Kartal lig şampiyonluğuna oynuyor, Trabzonsporumuz da prestij peşinde. Büyük takımlarımız Avrupa’da başarılı olmadıkça, Anadolu takımlarımız lig şampiyonluğunu zorlamadıkça, futbolumuz yerinde saymaya devam edecek. Uygun adım marş. Bir de ligimizin ‘marka değeri’ diye boş bir söz var. Markası olmayan bir şeyin değeri nasıl olacak?

Müthiş isteklilerdi

Trabzonspor bir çıkış arıyor. Futbolcular bu maçın öneminin farkında. Önceki maçların aksine müthiş istekli bir takım var sahada. Esteban’ın kurtardıkları mucize. Cavanda’yı geçmek ne mümkün. Mustafa’nın savunması can siperhane. Aytaç ve Okay birbirlerinin en önemli destekçisi. Marko Marin’de değişen bir şey yok. O, her maç takımının en iyisi. Trabzonspor böyle oynadığı her maçı kazanır. Ama rakip Beşiktaş.

Günay hak ediyor

Kaleci Tolga çok formda. Fakat nedense kritik maçlarda hep sakatlanıyor. Şansızlığa yoralım. Şükür ki Günay var. Zor maçların ve derbilerin kalecisi. İkinci kaleci olmayı hak ediyor. Boyko daha adapte olamadı. Beşiktaş’ın ofans gücünü tarif etmek imkansız. Rakip hatasına ihtiyaç duymadan böylesine pozisyonlar hazırlayabilmek büyük maharet. İki golde de asistler gollerden daha değerli. Hele Kerim Frei’ın asisti Oskar’lık. Olcay sanki penaltı attı. Kimin şampiyon olduğu önemli değil. Önemli olan tek yürek olmamız. Ne mutlu Türk’üm diyene...

YORUM YAZ