MENÜ

Risk alan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarı keyifsiz. İki takımın da defansif disiplini had safhada. Bireysel hata, yok denecek kadar az. Az adamla yapılan çabuk hücum çabaları da defans kalabalıkları arasında eriyince pozisyon kıtlığı yaşandı. Az olan şut girişimlerinde isabet sayısı sadece bir. Bursaspor çok orta yaptı ama Deniz’in hava toplarına hakim olduğu söylenemez. İkinci yarıda Bursaspor’un önde pres yapması maçı hareketlendirdi. Konyaspor geriden oyun kurmakta zorlanıyor. Kaptığı toplar Bursaspor için atak şansı. Ancak Konyaspor, top kayıpsız rakip sahaya geçerse pozisyon buluyor.

Zemin azizliğine dikkat

Risk alan Hamzaoğlu karşılığını bulmakta gecikmedi. İyi hazırlanmış iki gol seyrettik. Özellikle ikinci gol, ders niteliğinde. Güzel bir verkaç sonrası kale ile defans arasına atılan top. Bravo Serdar. Batalla’nın son vuruştan önceki soğukkanlılığı da neticeyi getirdi. Risk alma sırası Konyaspor’da. Ama nafile. Moral motivasyonu artan Bursaspor’un değil puan vermeye, gol yemeye bile niyeti yok. Üstelik pozisyon yakalamaya da devam ettiler. Del Valle son paslarda başarılı olsa fark atacak. Venezuellalı sert orta yapma sevdasıyla birçok pozisyonu heba etti. Zeminin de etkisi var. Kışa girmeden bu kadar yumuşayan zemin için önlem almak şart. Aynı sıkıntıyı ilk yarıda John yaşadı. Aman dikkat. Muhteşem stat ile şahlanan Timsah, bozuk zeminin azizliğine uğramasın.

Harun’a alkış

Galibiyetin bir diğer mimarı da kaleci Harun. Maçın ilk net pozisyonundaki kurtarışıyla skoru doğrudan etkiledi. Milli takımı fazlasıyla hak ediyor.

YORUM YAZ