MENÜ

Sen kendin ettin!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyuncularımıza uluslararası arenada ceza sahamızda rakibe müdahaleyi yasaklamak gerek. Sakın dokunmayın. Göz temasında bile bulunmayın. Ve asla okşamayın. Hakemler zaten penaltıyı çalmak için bahane arıyorlar. Fırsat vermemek lazımken riskli müdahalelerde bulunuyoruz. Fatura ağır. Ortada giden bir maçta iki penaltı golüyle geri düşüyor Fenerbahçe. Moral bozukluğu üçüncü golü getiriyor. Yazık. Çok yazık. İkinci yarı başında Advocaat’tan Emenike hamlesi. Yanlış diyemezsin, üç farkla geridesin. Doğru diyemezsin, defansif eksilme dördüncü golü getirdi.

Kader diyemezsin, sen kendin ettin. Kanarya’nın bu kötü günlerinin tek nedeni yok. Geç yapılan hoca değişikliği. Takımını tanımayan bir teknik heyet, ki ülkemizi tanıdıkları bile söylenemez. Chek-up için bile memleketlerine gidiyorlar. Ve ne yazık ki ‘çubuklu’nun forma değerini bir türlü öğrenemeyen yıldız oyuncular. Yanlışlar silsilesi peşi sıra gelmiş. Bir de niye taraftar maça gelmiyor diye hayıflanmak var. Fenerbahçe’de şimdi özeleştiri zamanı. Baştan ayağa herkes bu özeleştiriyi yapmalı..

Çare çoklu forvet

Van Persi artık idmanları kaçırmıyor. Gol atmaya da başladı. Daha fazla pozisyon üretmek istatistikleri düzeltebilir. Lens olmayınca yapılan orta sayısı çok düşük. Alper ve Volkan pozisyon hazırlamakta eksikler. Vaziyet böyle olunca Şener’in ortasına İsmail vuruyor.

Yani sağ bek sol beke orta yapıyor. ‘İsmail sol bek değil sol açık oynuyor’ diyebilirsiniz. Ama değişen fazla bir şey yok. Sadece fark azaldı. Sakatlıklar tabi ki kurguyu bozar. Ama oyunu bu kadar etkilememeli. İlk 11’deki orta saha üçlünüsünün hiç değilse biri yaratıcı olmalı. Fenerbahçe’yi rakip alana daha kolay taşımalı. Pozisyonlar yaratmalı. Elde bu tip bir oyuncu yok. Çare çoklu forvet. Emenike her durumda oynar. Hiç değilse transfer başlayana kadar..

YORUM YAZ