MENÜ

Haklı rotasyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vitor Pereira, rotasyon yapmakta haklı. Braga ile rövanş maçı var. Üstelik kadro geniş. Her oyuncuya şans vererek takım içi rekabeti üst seviyede tutmak lazım. Ancak ilk yarıdaki performans düşündürücü. Fenerbahçe orta sahası Mehmet’siz topallıyor. Rakip eksikken bile ona ihtiyaç nasıl oldu. Çok yönlü oyunu ile Mehmet, Kanarya’nın vazgeçilmezlerinden... Fenerbahçe’nin az gol yemesi ve rakibe pozisyon vermemesinin en önemli sebebi Kjaer. Hamleleri yerinde. Agresif oyunu ile arkadaşlarını ve tribünleri hareketlendiriyor. Doğru pozisyon aldığı için müdahalelerinde gecikme yok. Basit oynadığından pas hatası da az. Alves’e de sadece hava toplarına çıkıp vurmak kalıyor.

Tarzları farklı

Fernandao ve van Persie ayrı birer yıldız. Birliktelikleri faydasız. Van Persie forvet geleneklerine saygılı. Pas alışverişini, topsuz deparları, ön direk ve arka direk paylaşımını, duvar olmayı gereğiyle yerine getiriyor. Fernandao’nun tarzı farklı. Olması gereken yere değil, yüreğinin götürdüğü yere gidiyor. Güçlü fiziği en büyük kozu. Takım oyunu ile ilgili gelişmek zorunda. Büyük takımlarda takım oyununa adapte olmak zorundasınız. Takım size göre pozisyon alamaz. Biraz çabayla Fernandao bu eksiğini de giderebilir. Zira, yeterli iyi niyet ve özveriye fazlasıyla sahip.

Tek ses, Biseswar

Kayserispor’da bir ses var. O da Biseswar. Diğerlerinin çıtı çıkmıyor. Deniz etkisiz. Ömer top aldığında etkili. Ancak boşa çıkmadığı ve topsuz koşu yapmadığı için yeterince topla buluşamıyor. William’a daha fazla destek gerek. Zeki bindirmeye niyetli. Fakat eksik kalmalarından dolayı çok fazla katkı sağlayamadı. Skorun artmamasının tek sebebi ise Ali Ahamada.

YORUM YAZ