MENÜ

Garanti değil yolu yarıladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son maçlarda Fenerbahçe’nin en formda oyuncuları Volkan Şen ve Alper. Bireysel yetenekleri sayesinde çözüm üretmekte ustalar. Ancak uluslararası arenada yetenek ve formda olmak yetmiyor. Topsuz da oynamak ve önde presle rakibi hataya zorlamak zorundasınız. Hele Portekizliler’e oynayacak alan ve zaman bırakırsanız top cambazı olurlar. Fenerbahçe, takım olarak presi önde başlatmadığı ve oyunu rakip alana yıkamadığı için ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlandı.

Gol vuruşu harika

İkinci yarıya istekli başlayan Kanarya, özellikle Volkan Şen’i topla buluşturduğunda oldukça etkili. Ancak Van Persie’nin topla buluşamadığı tüm ortalar heba oldu. De Souza ve Ozan’ın bu ataklarda ceza sahasında olması lazım. Öndeki destek eksikliğini öngören Mehmet’in yaptığı dripling ve gol vuruşu harika. Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe orta sahasının bitiriciliği devam etti. Mehmet Topal’a kocaman bir alkış. Büyük maçların dev oyuncusu. Oyun kuruluşlarında o var. Orta sahanın defansif yükünü çeken de o. Yetinmiyor golünü de atıyor. Daha ne olsun.

Alternatifi yok

Şener tam bir profesyonel. Gösterdiği performans Gökhan’ı da zorluyor. İkisi de iyi olmak zorunda. Bu rekabet takıma yarıyor. Keza, Caner ile Hasan Ali’nin forma savaşı da takdir edilir. Fenerbahçe’de rekabete açık olmayan tek oyuncu Kjaer. Onu zorlayabilecek bir alternatif mevcut değil. Olması da gerekmiyor. Çünkü Kjaer’in işini yapması için dış etkenlere ihtiyacı yok. O, kendi içinde sorunu çözmüş.

Pereira böyle istedi

Josue ve Ahmed Hassan, Braga’nın etkili oyuncuları. Josue’nin içeriye kat edişlerini engellemek şart. Neler yapabileceğini Bursaspor’da gördük. Kontrol etmekte fayda var. Maç Pereira’nın istediği gibi gelişti. Rakibi tanımanın avantajıyla yaptığı, kazanmaya yönelik hamlelerin zamanlaması çok doğru. İstediği skoru, kaybetmeyeceği zamanda aldı. Portekiz’deki maçın senaryosunu iyi yazacağından şüphe yok. Bu skor turun garantisi değil ama yolun yarısı.

YORUM YAZ