MENÜ

Dalgalan Bayrağım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kalbimize atılan iki bombanın tesiri ile çıktığımız bu maçta aldığımız üç puan yüreğimize sadece biraz su serpecek. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı geri getirmesi mümkün değil. Yakınlarına da bir teselli
vermeyecek. Ama en acı günümüzde bile bayrağımızı her şeyin üstünde tutan bir vatanın evlatlarıyız. Hep böyle kalacağız.

Hakem günah çıkardı

Puan açısından tuzu kuru rakibimiz Çek Cumhuriyeti tabii ki bu maçı da önemsedi. Gelişen futbol sektöründe her uluslararası maç futbolcular için kendini gösterme fırsatı. Dockal’ın böyle istekli, Pavelka’nın bu kadar çalışkan, kaptan Suchy’nin ise böylesine agresif olmasına hiç şaşırmadık. İngiliz hakem’in Çek Cumhuriyeti kaptanına üst üste yaptığı beşinci faulde bile kart çıkarmaması ise çok garip. Evet grupta istediğimiz oyunları oynayamadık ama hakemlerin sinsi düdüklerini duymamak için futboldan bi haber olmak lazım. Verdiği penaltı kararı ile de günah çıkardı.

Basit mükemmeldir

Önceki maçlarda maç eksiğini hissettirmeyen Arda doğal olarak bu maça adapte olmakta gecikti. Maç kondisyonu her şeyin üstündedir. İstediğin kadar idman yap. Eğer maç oynamıyorsan eksilirsin. Heyecanını, yeteneğini, çabukluğunu yitirirsin. 45 dakika maç oynamak bile Arda’nın performansını ikiye katladı. Oyunun ikinci yarısında beklediğimiz Arda sahadaydı. Oğuzhan bazen yıldız, bazen göktaşı. İlk yarı ile ikinci yarı performansı bu kadar değişmemeli. Hep mükemmel işler yapması şart değil. Basit oynayarak da takımına katkı sağlayabilir. Yıldız oyuncuların istikrar için sade oyuna ihtiyaçları vardır. ‘Basit mükemmeldir’ Oğuzhan. Sakın bunu unutma.

Şener’in zaafları

Şener’in defansif zaafını rakipler maç öncesi mutlak analiz ediyorlardır. Edemeseler bile maç esnasında fark ediyorlar. Rakibin ısrarla sağ kanadımıza yüklenmesi tesadüf değil. Ozan’ın varlığı sıkıntıyı biraz azalttı. Ama arkadaşlarının gediklerini kapama isteği ofansif katkısını azaltıyor. Sürpriz çıkışlarıyla Ozan her zaman pozisyona girebilecek bir önseziye sahiptir. Gününde olduğunda bu pozisyonları gol yapar. Genç olması fedakarlık yapmasını gerektiriyor. Tecrübesi arttıkça futbolu iki yönüyle de oynayabilecek.

Zor, bizim işimiz

Bu takımdan umutlanmamız için çok sebebimiz var. Oğuzhan, Ozan, Hakan Çalhanoğlu gibi istikbal vaadeden gençlere sahibiz. Yetenek ise bize atalarımızdan miras. Tekniğimiz her isteğimizi yapmakta bizi özgürleştiriyor. Oyun disiplinini aksatmadığımızda yenemeyeceğimiz rakip yok. Hep zora soyunduk yine başaracağız...

YORUM YAZ