MENÜ

Orta sahan yoksa sen de yoksun!

Abone Ol Google News

Son yılların en beklentisiz derbilerinden birine tanıklık ettik. Fenerbahçe'nin lig ikinciliği için önemli, Galatasaray'ın ise prestij açısından son hedef maçıydı.

Haberin Devamı

Galatasaray zorlayamadı

İsmail Kartal'la son haftalarda yükseliş trendinde olan Fenerbahçe; plan, strateji, oyun disiplini gibi olguların yanı sıra taraftarının yüksek şiddetli desteğiyle momentumu yakaladı. Galatasaray bu anlarda özellikle orta sahada rakibine hiç ama hiç zorluk çıkartamadı. Taylan-Berkan-Cicaldau üçlüsünden Berkan Kutlu'nun zaman zaman hücumda üretkenlik denemesi dışında parlama göremedik.

Min-Jae uzun süre kalmaz

Bu sezonki kritik maçlarda savunmada uyumlu görüntü çizen Galatasaray'ın geri 4'lüsü hamlelerinde başarılıydı. Galatasaray'ın maç boyunca başarabildiği 1-2 hücum aksiyonunda ise Min-Jae Kim, olağanüstüydü. Her geçen maçta ligimizin standarlarının üzerinde bir oyuncu oluyor. Bu performansıyla bu topraklarda uzun süre kalması zor.

Gomis, Diagne'yi bile arattı

Gomis'in hücumdaki etkisizlik ötesi performansına 84 dakikalık tahammülün nedenini anlamadım. Sarı-Kırmızılılar Mostafa'yı çok aradı. Hatta Diagne'yi bile... Halil oyuna girdikten sonra gençliğin verdiği dinamizmle bir şeyler katmaya çalışsa da Fenerbahçe savunması çok sıcak ve formdaydı, milli futbolcuyu kolay sindirdiler.

Haberin Devamı

Torrent'in kalmaya niyeti yok

Torrent bu maç için yeteri kadar hazırlanmamıştı. İsmail Kartal bile bu kadar reaksiyon göstermeyen Galatasaray'ı karşısında beklemiyordur. İspanyol teknik adam için hareket alanı şart diye belirtmiştim ancak kendisi de bu alanı kullanmaya pek niyetli değil gibi. Kalmak istemesen böyle davranırsın çünkü...

Klas hep kalıcı

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde oyuna iki Arda dahil oldu. Biri 17, diğeri 35 yaşındaydı. Türk futbolunun son dönemdeki kısa özeti gibiydi.

Son not ise; Arda Turan dış görünüşü nedeniyle eleştirilse de oyuna girdikten sonra 2. bölgeden 3. bölgeye iki kere çok klas pas gönderdi ve klasın her zaman konuşacağını ispat etti. Maça başlayan orta saha üçlüsü ise bu pası hayal bile edemedi. Büyük maçlar orta saha ile çözülür. Orta sahan yoksa sen de yoksun...

YORUM YAZ