MENÜ

Kafaya taktı, şampiyon yaptı

Abone Ol Google News

Galatasaray, Başkent’te şampiyonluk maçına çıktı ve usta golcüsü Icardi ile istediğini alarak sezonun en büyüğü oldu.

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılılar kendileri için anlamı büyük olan finallerin forması ‘Beyaz’ formayla sahaya çıktı. Maça hızlı başlayıp Rashica-Icardi iş birliğiyle golü buldu. Akabinde Ankaragücü oyunda dengeyi sağlamaya çalıştı ve takım savunmasıyla alkış alan Galatasaray için basit denilebilecek bir golle eşitliği sağladı.

Yağmurun tesir ettiği maçta Aslan’ın durmaya niyeti yoktu. Rakip kaleyi abluka altına alan Okan Buruk’un öğrencileri bu kez sol kanattan son haftalarda sıkça rastladığımız Kerem-Icardi ikilisiyle soyunma odasına önde gitti. İkinci yarıda ise Kerem’in önderliğinde Barış Alper ve Oliviera fişi çeken isimler oldu.

Bu sezon ligde karşılaştığı tüm rakiplerini deviren, 14 maçlık galibiyet serisiyle rekor kıran Galatasaray, lige sıkça ara verilmesine rağmen performans olarak kırılmadı. Ritm kaybı yaşadığı, kötü oynadığı maçlar olsa da kaliteli kadrosunun hakkını verdi. Okan Buruk ve öğrencileri plana sadık kalıp, birbirlerine güvenerek mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Başkan Dursun Özbek’in yanı sıra Erden Timur ve yöneticilerin oluşturduğu sevgi ve aile ortamı başarının kilit noktası oldu. Taraftarın tribünlerde sıkça söylediği gibi ‘Yönetim, futbolcu, taraftar şampiyonsun Galatasaray’ bestesini anlatan bir sezon oldu.

Galatasaray formasıyla ilk şampiyonluğunu 1993 yılında Ankaragücü karşısındaki bir finalle kazanan Okan Buruk, teknik direktör olarak 30 yıl sonra aynı şehirde, aynı rakibe karşı teknik direktör olarak şampiyon olması kendisi adına senaryoyu daha anlamlı kıldı.

YORUM YAZ