MENÜ

Olmazsa olmaz Mertens

Abone Ol Google News

Lige verilen aralar nedeniyle ritmi kaybolan Galatasaray, Başakşehir'e kupadan elendikten 9 gün sonra Kayserispor'la karşılaştı. Sarı-Kırmızılılar bu maça tam 8 gün aralıksız hazırlandı. Bunun karşılığını ise 6-0'lık farklı bir galibiyetle aldı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un kadro istikrarını oturttuğunu söylemek yanlış olmaz. Zaniolo ve sol bekte Dubois denemelerinden vazgeçip formunu yükselten Rashica ve Adekugbe'ye forma vermesiyle takımın vites yükselttiği görüldü.

Galatasaray orta sahada Torreira'nın etkili savunması, Sergio Oliveira'nın yönlendirmeleriyle Kayserispor'un gardını düşürdü. Ama asıl parantez açılması gereken kişi Dries Mertens'di. Toplu oyunda her fırsatta zekasını konuşturan Belçikalı yıldız, topsuz oyunda da takım arkadaşlarını adeta bir maestro gibi yönetti. Zaten forma giyemediği Kasımpaşa ve Konyaspor karşılaşmalarında etkisi hissedilmişti.

Mauro Icardi ve Kerem'in iştahlı oyununa tribünler de eşlik edince rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilen Galatasaray farka koştu. Rashica'nın yükselen formu ise adeta 'Bonservisimi alın' mesajı barındırıyor. Cim Bom'un bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Kerem Aktürkoğlu'nun attığı frikik golü bu sezon Galatasaray'ın belki de tek eksiğiydi.

Haberin Devamı

Seyrek maç takviminden önceki ritmini yakaladığı görülen Galatasaray'ı yakalamak zor. Aslan şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rakiplerinin yarışı saha dışına çekme hamlelerine saha içi başarılarıyla karşılık veriyorlar.

Ligde üst üste 10 maçını kazanarak efsane Coşkun Özarı'yı yakalayan teknik patron Okan Buruk'u da ayrıca tebrik etmek gerek.

YORUM YAZ