MENÜ

Konya'nın inadı inat

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'nin puan kaybı için pusuda bekleyen Konyaspor, küme düşmesi kesinleşmiş Yeni Malatyaspor karşısında kaza yapmamak için sahadaydı. Oyuna hızlı başlayan Anadolu Kartalı, henüz 7. dakikada Abdülkerim'le tabelayı değiştirmeyi başardı. Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra Ahmed Hassan'la da devreye 2-0 önde girdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya daha istekli başlayan bir Yeni Malatyaspor vardı. Tetteh'in frikiğinde Sehic'in çabası yetersiz kaldı. Takım düşse bile kendileri Süper Lig'de kalmak isteyen Malatyasporlu oyuncular kendilerini belli etti. Konyaspor'un emektar isimlerinden Skubic yeniden farkı ikiye çıkardıktan sonra oyun olarak biraz rehavet yaşandı. Zymer Bytyqi'nin inanılmaz hatası sonrasında Adil'in yaptırdığı penaltı sonrası Konyaspor silkelendi. Maçtan sonra İlhan Palut'un işaret ettiği 'Ders çıkarılma' mevzusu da bana göre buradan geliyor.

Sezonun sonunda ikincilik koltuğu için averaja da ihtiyacı olan Konyaspor'un hücumda biraz daha dikkatli davranması gerekiyor. Özellikle ilk yarıda 3'e, 4'e gidecek maç ciddiyetsizlikler yüzünden 2'de kaldı. En iyi takım savunması yapan ekibin, basit goller yemesi konsantrasyon eksikliğinin göstergesi gibi duruyor. Fakat bu nokta dikkat etmesi gereken -kaleci dahil- geri beşli değil ön taraftakiler.

Haberin Devamı

Amir ve Abdülkerim büyüyor

Amir Hadziahmetovic ve Abdülkerim Bardakcı'nın gelecek sezon Konyaspor'da kalmaları zor görünüyor. Her iki oyuncu da oynadıkları futbolla sahada adeta büyüyor. Abdülkerim 5 gol 3 asistle ligin birçok hücumcusundan daha fazla skor katkısı yaptı. Amir'in tabelaya fazla etkisi olmasa da 'maestro' rolü herkesin dilinde. İki isimden gelecek para Konyaspor'un mali anlamda kurtuluş reçetesi gibi bir şey. Futbol şubesinin doğru planlamalarıyla yerleri doldurulacaktır. Türk futbolu için bu tarz ihraçlar önemli. Dileyelim ki devamı gelsin...

Anadolu Kartalı ligin boyunun kısaldığı bugünlerde kritik virajı geçti. Hücumda daha ciddi, savunmada daha dikkatli olduğu müddetçe kalan maçlarında pek sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la maçı var. Her ne kadar formda olsalar da derbilerin havası farklı olur. Şehrin ve taraftarın kalan 1 aylık sürede takıma desteği bu noktada çok önemli. Stadyumda asılan pankart 'İnan bu şehrin ihtiyacı var, senin şampiyon olmana' yazısının gerçekliğe ulaşması için 'Bu takımın da taraftara ihtiyacı var' mottosu benimsenmeli.

YORUM YAZ