MENÜ

Devire devire gidiyor

Abone Ol Google News

Süper Lig'de 9/9'da yaparak Giresunspor deplasmanına çıkan Galatasaray, büyük takımların korkulu rüyası rakibini 4-0'lık farklı skorla mağlup ederek adeta gövde gösterisi yaptı. Teknik patron Okan Buruk rekor kırdı. Dubois, Rashica ve Yunus Akgün golle tanıştı. Aslan zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek önüne bakmaya devam etti.

Haberin Devamı

Tahriklere kapılmadı
Hafta boyunca rakiplerinin 'saha dışı' tahriklerine kapılmayan Sarı-Kırmızılılar, kontrollü başladığı karşılaşmada kontrolü eline alarak, nasıl takım savunması yapılır, nasıl kontratak yapılır dersleri verdi.

Galatasaray'ın ilk yarıda Mauro Icardi'yle kazandığı penaltıdan yararlanamamasından sonra gösterdiği reaksiyon ve Giresunspor savunmasının hatasını affetmeyen Mertens'in ilk golü sadece bir gol değil, mental anlamda takımın ne kadar zinde ve kuvvetli olduğunun göstergesiydi.

Savunarak sindirdi
Bazen savunarak da rakip sindirilir. Dün Galatasaray bunu çok iyi uyguladı. İkinci yarıya hızlı başlayan Giresunspor'u her fırsatta durdurmayı başardı. Gerek Muslera, gerekse geri dörtlü görevlerini kusursuzca yerine getirdi. Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı'yı aratmadı, Sacha Boey hep doğru yerdeydi, Nelsson liderdi ve Dubois attığı müthiş golün yanı sıra adeta 'Sol bek transferine gerek yok' dedi. Rashica'nın oyuna girdikten sonra hücuma kazandırdığı ivme ise farkın açılmasında en önemli etkendi.

Haberin Devamı

Sahada kalmaya devam etmeli
Rakipleri Galatasaray'ı aşağıya doğru çekmek isterken, Galatasaray içeride-dışarıda herkesi devirmeye devam ediyor. Galatasaray sahada kalmaya devam ettikçe önü açık olacaktır. Bir parantez de İstabul'dan akın akın giden Galatasaray taraftarına... Dün takımlarına çoğu kez Nef Stadyumu'ndaymış hissiyatını yaşattılar. Şampiyonluk yolunda takımın en önemli parçası olmaya devam ediyorlar.

YORUM YAZ