MENÜ

Derbiyi rahat izleyecek

Abone Ol Google News

Galatasaray-Adana Demirspor'un ilk 10 dakikası sezonun en iyi maç başlangıçlarından biriydi. Yüksek tempo, akan oyun ve seyir zevki üst seviyedeydi. Tribünlerin coşkusu da sahadaki futbola ortak olunca mücadele keyfi daha da arttı.

Haberin Devamı

Sonrasında takımların denge ve üstünlük sağlama çabalarıyla geçerken, yerde uzun süre yatmalar, hakem Ali Şansalan'ın tutarsız, kartsız düdükleri keyifli ortamı yüksek tansiyonlu ve gerilimli ortama çevirdi. Yine de iki takımın da sahada futbol oynamak isteyen isimleri vardı.

Sarı Kırmızılılar'da Icardi taraftarın çok şey beklediği bir isim ve 3 maçtır sahada yokları oynuyor. Adekugbe'nin de seviye olarak yükselmesi şart. Nelsson-Abdülkerim ikilisini uyumu, Oliveira ile Torreira'nın orta saha hakimiyetine Mertens'in maestroluğu eklenince Galatasaray özellikle iç sahada kuvvetli bir takım oluyor. Fakat Cim Bom'un en önemli parçası Sacha Boey... İlk düdükten son ana kadar inanılmaz disiplinli oynayıp, sahada her şeyini veriyor. Takımın adeta görünmez kahramanı.


Midstjö sezonun ilk maçında Antalyaspor deplasmanında sonrada oyuna girip, önce orta sahayı toparlamıştı ardında da karşılaşmanın son bölümünde Gomis'e asist yapıp takımının sezona 3 puanla başlamasında önemli rol oynamıştı. Derbinin olduğu haftada, Galatasaray'ın şiddetle 3 puana ihtiyacı varken, belki de sezonun Aslan adına en kritik anlarında yine sahneye çıkmadan geri kalmadı. Attığı golle umutsuzluğa kapılan Galatasaraylıları yeniden hayata döndürdü.

Haberin Devamı

Bir parantez ise Yunus Akgün'e dün sonradan oyuna girdiği mücadelede güzel anıları olduğu eski takımı karşısında çok etkiliydi. Uzatma anlarında aldırdığı penaltı çok zekiceydi. Bench katkısını çok iyi verdi. Sahada kaldığı sürece oldukça etkiliydi.

Sarı-Kırmızılılar dün geceki galibiyetin rahat bir derbi izleyecek. Okan Buruk ise BAY geçilen bir başka haftada takımının yeniden ritm bulması konusunda çalışmalar yapması şart. Şans her zaman Kasımpaşa ve Adana Demir maçlarındaki gibi yanında olmaz...

YORUM YAZ