MENÜ

Avrupa'ya Konyaspor

Abone Ol Google News

Müthiş bir sezon geçiren ve iç sahadaki son maçını şehrine yakışır bir biçimde oynayan Konyaspor, adını Avrupa'ya gidecek takımlar arasına yazdırdı.

Haberin Devamı

Maça hızlı başlayan Anadolu Kartalı, klasik hücum silahlarından biriyle öne geçti. Hatayaspor ise reaksiyon vermekte gecikmeyince mücadele gücü yüksek bir ilk yarı izledik. Zaman zaman tansiyon yükselse de...

Memleketinin takımı Hatayspor'u iyi tanıyan Palut, ikinci yarıdaki hamleleriyle maçı koparmayı başardı. Kendisinin de maç sonunda söylediği gibi Michalak'taki gelişim gözle görülür, farkedilir seviyelere geldi. Polonyalı oyuncu bunun hediyesini de geçtiğimiz Mart ayında milli davet alarak almıştı.

Kulüp rekoru kırıldı

Fazlaca anlam yüklü olan maçta teknik direktör İlhan Palut'un öğrencileri, tüm sezon boyunca plana, sisteme sadık kalarak istediği neticeyi elde etti. 2015-16 sezonunda Aykut Kocaman'la kırılan 66 puan rekoru dün gece taraftarların önünde kırıldı.

O sezonun ortasında sessiz sedasız takıma katılan ve o süreçten bu zaman 17 gol, 23 asistlik katkıyla bu periyodun en golcü savunma oyuncusu olan Nejc Skubic için taraftarlara ve şehre oldukça anlamlı veda gerçekleşti. Sloven sağ bek ciddi manada ülkemizde iz bıraktı. Hani derler ya 'Konya'dan bir Skubic geçti..." tam da o sözün karşılığıydı.

Haberin Devamı

12. adam vazgeçilmez...

Taraftarının desteğinin öneminin ne kadar önemli olduğunu defalarca buralarda yazmış biri olarak dün akşam Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın atmosferini görünce bir futbolsever olarak sevindim. Konyaspor gibi takımların sonunun Bursaspor, Eskişehirspor gibi olmaması için bu desteğin devamı şart. Gelecek yıl ve yıllarda da takımın üst sıra ve seviyelerde olması için 12. adam vazgeçilmez oyuncudur...

YORUM YAZ