MENÜ

Avrupalı genetiği devreye girdi

Abone Ol Google News

Galatasaray bu sezon Avrupa arenasında cidden bir başka. Oyuncuların bu konuda hakkını teslim etmek gerekiyor. Fatih Terim döneminde kazanılan özgüven dün Camp Nou'da kendini belli etti.

Haberin Devamı

Sabır, plan, güven

Sabırlı, planlı ve kendine güvenerek oynayan Galatasaray maç boyunca minimum hata yaptı. Geri dörtlü çok iyiydi. Nelsson-Marcao ikilisinin yerinde müdahaleleri, beklerin karşılarına değişmeli gelen iki rakibine rağmen konsantrasyonlarını kaybetmemeleri çok önemliydi.

Pena ayakta tuttu

Pena'nın kritik anlardaki soğukkanlı duruşu ve kurtarışları ise takım arkadaşlarının modunu, konsantrasyonunu yükselten etmenlerden biriydi. Musleravari bir maç oynadı desek abartı olmaz.

Taylan bu yılın en iyi maçlarından birini çıkarttı. Berkan'ın ise artık acemeliği üstünden atması gerekiyor. Feghouli ve Babel ise adeta takımın ağabeyi görevini yerine getirdi. Kerem'in ilk yarıdaki şutu ise eski bir tabirle 'Ahlar vahlar arasında' kaçtı.

Mostafa ise Gomis gibi bir tehdide rağmen fark yaratmak için ekstra katkı sağlamadı... İkinci yarıda Gomis'in santimlerle ofsayta düştüğü pozisyon ise takımlarımızın artık kaderi gibi bir şey oldu.

Haberin Devamı

Ne de olsa Avrupalı

Galatasaray bu sezon Avrupa Ligi'nde net bir planı olan takımlara karşı kendi planıyla oynadı ve hiç yenilmedi. Üstüne deplasmanda da kalesini kapadı. Takım savunmasındaki disiplinin üst düzeyde oluşu Barcelona'nın formda hücum hattının yetenek sergilemesine engel oldu. Kulübün genetiğindeki 'Avrupalı' da devreye girince, Camp Nou'dan yenilgisiz çıkılabilir olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ