MENÜ

Alanya kaza, Aslan fırsat!

Abone Ol Google News

Konyaspor, lig ikinciliği yolunda rakiplerinin puan kaybettiği haftada avantajı ele alıp, koltuğunu sağlamlaştırmak adına Alanyaspor karşısına çıktı. İyi başladığı mücadeleyi hüsranla noktaladı.

Haberin Devamı

Birçok hücumcudan daha iyi

Anadolu Kartalı için maç fena da başlamadı. Bytyqi'nin asistinde Abdülkerim Bardakcı ikramı geri çevirmedi. Deneyimli stoper geçen seneki üstün performansının ardından bu sezon da adeta ışıldıyor. Ligin bitmesine daha 11 hafta olmasına rağmen 4 gol, 3 asistle birçok hücumcudan daha skorer olduğunu ispatladı. Başakşehir maçında da yokluğu aranmıştı.

Alanya'nın reaksiyonu

Alanyaspor evinde geriye düştükten sonra çok çabuk reaksiyon gösterdi. Adil'in şanssızlığı sonrasında eşitliği sağladılar. Rahmanovic'in iptal edilen golünden sonra Umut Güneş adeta 'Ülke futbolunun geleceğiyim' mesajını verdi. 2000 doğumlu oyuncu bu sezon gerçekten iyi mücadelesiyle alkışı hak ediyor.

Devreyi en azından bu skorla kapatmak isteyen Konyaspor'a Diedhiou'nun penaltı golü ve sonrasındaki Novais'in golleri şok yaşattı. Novais'in attığı gol öncesinde Ahmed Hassan'ın yerde kalmasına rağmen ev sahibinin oyuna devam etmesi sportmenliğe yakışmadı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya hızlı başlayan, rakibine önde basan ve farkı eritmek isteyen Yeşil-Beyazlılar, bu kez de Ahmed Hassan'la VAR'a takıldı. Maçın son bölümlerinde Oğuz Aydın kendi yarattığı pozisyonda skoru tayin etti.

Hakem damga vurdu

Karşılaşmada Volkan Bayarslan'ın kararları konuk ekip oyuncularını çıldırttı. Konyaspor'un en sakin isimlerinden olan yedek kaleci Eray Birniçan'ın kulübede kırmızı kart görmesi bu konunun ispatı gibiydi. Ligin ikinci yarısında Konyaspor aleyhinde her maçta tartışmalı kararlar çıkması maçların önüne geçmeye de başladı.

Palut'un zor görevi

Teknik direktör İlhan Palut, Başakşehir maçından sonra 'Panik yok' mesajı vermişti. Fakat bu sezonun flaş teknik adamının çözmesi gereken bir durum olduğu da ortada. Ligin en az gol yiyen ekibinin savunmadaki basit, bireysel hatalarını çözmeli. Bir diğer çözmesi gereken durum ise hücum oyuncuları. Ahmed Hassan ve Cikalleshi'nin gol pozisyonlarında daha ciddi ve özgüvenli olması gerekmekte. Palut'un vakit kaybetmeden bu problemleri çözeceğini düşünüyorum.

Taraftarın sahip çıkması şart

Konyaspor'un bir sonraki maçı Galatasaray ile içerde. Taraftarın takıma destek olması şart. Bu takım her sene böyle başarılar yakalamıyor. Bunun devamlılığı için 12. adamın tribünü doldurması gerekiyor. Galatasaray'ın da Konyaspor maçında aklı Avrupa Ligi'ndeki Barcelona karşılaşmasında olacak. Hikayesi olan sezonun taçlandırılması için fırsat bu fırsat.

YORUM YAZ