MENÜ

Zor skor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 16’nın en zor eşleşmesinde karşı karşıya geldi son şampiyon Atiker Konyaspor ile kupayı 8 kez kazanan Trabzonspor. Bordo-Mavililer’in daha birkaç hafta öncesine kadar bulunduğu sıkıntılı bölgeyle çelişen kadrosuyla ev sahibi ekip hiç de küçümsenmeyecek bir güce sahip. Üstelik, “kupa bizim için en az lig kadar önemli” demesine karşın ilk onbirinde 5-6 futbolcusunu rotasyon - tatil gerekçesiyle düşünmeyen Çalımbay’a inat Özdilek, biri hariç Fenerbahçe maçı kadrosuyla takımını sahaya sürdü.

Eridi gitti

İlk yarıda skora etki eden faktör de bu fark oldu. İlk 15 dakikasından sonra oyunun genel olarak hakimi olduğu ilk yarıda Trabzonspor, rotasyon kontenjanlı oyunculardan Kamil Ahmet’in Ferhat’a, sakatlığının ardından uzun süre sonra şans bulan Uğur Demirok’un da Ali Çamdalı’ya pozisyon hatası yaparak müdahalede gecikmeleriyle yenik duruma düştü.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte takımı, oyunu rakip yarı alana yıkmasına karşın eşitliği sağlayacak golü bırakın pozisyon dahi üretmekte zorlananınca Çalımbay, Bero-Castillo değişikliğiyle duruma müdahale etti. Hemen ardından 20 dakikada üçüncüsü kazanılan serbest vuruşta Sosa’nın yerine topun başına geçen Rodallega direk engeline takıldı. Sonrasında da devam eden şuursuz baskı, son 10 dakikadaki Abdülkadir ve Yusuf takviyelerine karşın başta Ali Turan ve Filipoviç olmak üzere savunmada iyi kapanan Konyaspor ceza alanında eridi gitti.

Gol, goller gerekecek

1-0 özellikle Trabzonspor için sıkıntılı bir skor. Rövanşta uzatmaya gol, tur atlamaya goller gerekecek. Bu da risk demek. Bakalım Çalımbay, lig kadar önem verdiği kupa için rövanşta rotasyona ne kadar izin verecek?

Konyaspor ev sahibi olmasına rağmen çok baskı yediği maçta rakibi zora sokan skoru korumayı başararak avantaj elde etti.

YORUM YAZ