MENÜ

Yüksek tempo

Abone Ol Google News

İlk yarım saati yüksek tempolu ama Akhisarspor’un da Trabzonspor’un da birbirlerine net üstünlük kuramadığı bir mücadele şeklinde geçti. Karşılıklı pozisyonlar savunmalarda, olmadı kalecilerde eridi. Bu durum Mustafa Yumlu’nun sakatlanmasıyla Bordo-Mavili takım lehine değişti. Onun yokluğunda iki kritik Trabzonspor atağında pozisyon hatası yapan stoperlerden yerine giren Dany, Sosa’ya serbest vuruştan, Caner de Burak’a penaltıdan gol olanağı sağladı. Altışar oyuncusu 30 yaşın üzerinde olan iki takım ikinci yarıda da maçı yüksek tempoda oynadı. Akhisarspor farkı azaltmak için bir süre baskı kursa da yine bir ölü top organizasyonunda üçüncü golü kalesinde gördü. Sonrasındaki çabası da sadece şeref sayısını elde etmeye yetti. Trabzonspor bu skorla deplasmanda ilk 3 puanını elde ederken, milli maç nedeniyle verilen 15 günlük araya, farklı Galatasaray galibiyeti sonrası olduğu gibi, yine kazanmanın verdiği yüksek moralle girme fırsatını elde etti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor’un bu maçtaki arzusu, savunmada en az hatayla oynayıp, hücumda çok etkili oyunuyla ilk deplasman galibiyetini alması, “Daha önce neredeydiniz?” sorusunu haklı olarak sordurttu.

Haberin Devamı

Maçın starı

Tartışmasız Sosa... Attığı mükemmel gol bir yana, ikinci gol öncesi penaltıyı hazırlayan pozisyon öncesi Abdülkadir’e pası, savunmada yaptığı iki kritik müdahale, öndeki ikiliye servisleriyle haklı olarak maçın starı unvanı aldı.

Maçın olayı

İlklerin maçı oldu! Sosa Trabzonspor formasıyla ilk golünü jeneriklik bir vuruşla attı. Bordo-Mavili takım sezonun ilk deplasman galibiyetine ilk kez 2 maç üste üste kazanarak elde etti, Burak Yılmaz da ilk penaltı golüne imza attı.

Kısa mesaj

Kasımpaşa maçıyla başlayan Burak-Rodallega uyumu yine üst düzeydi. Birbirlerine oyun saygıları da öyle. Rodallega penaltı aldı, Burak kullandı, attı. Özellikle ilk yarıda rakip stoperlere çok zor anlar yaşattılar.

YORUM YAZ