MENÜ

Yeniden gönüllere!

Abone Ol Google News

Hafta sonu oynanacak olan Yeni Malatyaspor maçı öncesi ve sonrasındaki Trabzonspor arasında çok fark var. Zira ilk yarının 12. haftasında iki takımarasında oynanan maçı Bordo-Mavililer 5-0 kaybetmiş, ardından yaşanan süreçte büyük travmalar yaşanmıştı. Gündemhep, olumsuz örneklerle dolu oldu Trabzonspor’da. Takımın iki kaptanı Onur ve Burak’la ilgili malumgelişmeler yaşandı. Kısa süre sonra takımın önemli ismi Onazi sakatlandı. Yetmedi, yeni kaptanlar Sosa ve Pereira’dan ciddi sakatlık haberleri alındı. Gözler ara transfere çevrildi, oradan da ‘yasak’ geldi. Genel Kurul tartışmaları, milyar sınırını aşan borç, mahkemeler vs...

Haberin Devamı

Camia kenetlendi

Böylesine can sıkan gelişmeler sonrasında açıkçası, kimsenin beklemediği yeni ve çok farklı bir süreç yaşandı. Zorunlu ‘gençleştirme operasyonunun’ umulandan daha olumlu sonuç vermesi, alınan başarılı skorlar ve puan cetvelindeki hızlı tırmanışla camia içinde kenetlenmeyi sağladı. Son yıllarda spor kamuoyuyla ve diğer kulüplerle ilişkilerde, eski yönetimlerin inanılmaz kararları ve hamleleriyle büyük darbe alan ‘Gönüllerin Şampiyonu’ unvanını yeniden kazandıracak hamleler yapıldı.

Haberin Devamı

Gençler umut aşıladı

Açılan bu yeni sayfanın mimarları tabi ki başta, Türkiye’ye altyapının varlığını yeniden hatırlatan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir’ler Ömür ve Parmak, Uğurcan, Hüseyin, Murat Cem, Arda ve Batuhan gibi gençlerin performansları. Sadece futbollarıyla değil, yaşantılarıyla da verdikleri örnek mesajlar. Pırıl pırıl bir gençlik ve taraflı tarafsız herkese, Türk futboluna, ekonomik darboğazdaki kulüplere umut aşıladılar. Tabi ki onlara güvenen teknik heyet ve maddi sıkıntılarla boğuşurken kavgadan uzak tutumları ile yönetim.

İlk maç milat oldu

Bir yandan Avrupa mücadelesini sürdürürken, yeniden gönüllerde de taht kurmaya çalışıyor Trabzonspor. Bazen takım, bazen yönetim bocalıyor ama bu yolda emin adımlarla yol alıyor Fırtına, yeniden kendi taraftarı dışındaki sporseverlerin ‘ikinci takımı’ olma çabalarının meyvesini topluyor. İlk yarıdaki Malatyaspor maçı Trabzonspor için bir nevi milat oldu. Cumartesi günü artan sorumluluk ve beklentinin içinde yeni bir hikaye yazma peşinde Bordo-Mavililer. Olası galibiyet, önce camiasıyla kenetlenmiş bir takımla Avrupa Kupaları özlemini matematiksel olmasa da, büyük ölçüde sonlandıracak. Ayrıca artık ‘genç ağırlıklı’ diye tanımlanan kadro, ilk maçtaki ezici skorun ‘can sıkıcı anılarını’ unutturmaya da vesile olacak.

YORUM YAZ