Arama

Popüler aramalar

'Yanal İstifa' üzerine

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Bu camia nasıl yalan haber karşısında çevresinde kenetlenmişse Ersun Yanal’ın, zaman zaman icraatlarına yönelik eleştiriler de yapacaktır. Bu eleştirilerin dozunu artırıp, seviyeyi düşürenler de olacak, bazıları olayı çarpıtıp, farklı noktalara da çekecektir kuşkusuz. İşte bu noktada doğru olan, Ersun Yanal’ın küsmek ya da moralini bozmak değil, sakin biçimde gelişmeleri izleyip, varsa gerekli dersi çıkararak, bundan sonra görevini en iyi şekilde sürdürmesidir. Zira camiası, kendisine güvenerek, tarihinin en büyük yatırımını yapmıştır.
Konya maçı sonrası önüne gelen herkese olduğu gibi, Yanal ve futbolcularına da dozu zaman zaman çirkinliğe varan tepkileri verenleri, camianın gerçek sahibiymiş gibi algılama yanlışlığına düşmemesi gerekir Yanal’ın. İyi bir taraftar Dr. Şeyda Kayhan, Günebakış’taki yazısında durumu net özetlemiş:
“90 dakika sesi çıkmayan, destekten çok köstek olmak için orada bulunan taraftar diyemeyeceğim bazı kişiler; geçen hafta ‘Ersun Yanal istifa etti’ gibi bir yalan haberin gazına gelip teknik adamına; en çok ihtiyacı olan bu anda ‘Yanal istifa’ çığlıkları attı, en iyi yaptıkları işi yapıp, oyuncularını yuhaladı. Yetmedi bekledi, yıkılmış teknik adamını bir kez daha görmek, bir kez daha yıkmak için! Bu nasıl bir zihniyettir, nasıl taraftarlıktır?
Bir takımın taraftarı, kendi dışında herkesi her şeyi eleştiriyor ama kendini eleştirmiyorsa, o taraftar başarıyı da hak etmiyordur! Ama bu demek değildir ki Ersun Yanal hatasız, yaptığı her işi doğru yapıyor, doğru kararlar veriyor. Eleştirilmeyi belki hak etti ama yuhalanmayı asla”
Sözü de şöyle bağlamış, çok önemli: Bize her yer Trabzon. Ama Trabzon değil.