Yakışmadı

Haberin Devamı ›
Trabzonspor Kulübü’nün, İl Dernekler Müdürlüğü’nün 18 Şubat 2008 tarihli uyarısı nedeniyle tüzük tadilatı yapmak için oluşturduğu 14 kişilik komite aylarca çalıştı ama bu çalışmalarının meyvesini, genel kurul salonunda alamadı.
Tüzük değişikliğinin gerçekleşememesi ile ilgili ayrıntıları yandaki sütunlarda okuyacaksınız. Biz camiaya yakışmayan ayrıntılar üzerinde duracağız.
14 kişilik komitede sonuna kadar yer alıp, oradaki kararlara şerh koymayan üyelerin genel kurul salonunda karşı çıktıkları maddelerin geçmemesi için sarfettikleri çaba Trabzonspor’a yakışmadı.
Trabzonspor’un Anayasası’nın değişikliğinin görüşüleceği toplantıya katılma hakkı bulunan üyelerden, bu iş için sadece 211 kişinin hassasiyet göstermesi Trabzonspor’a yakışmadı.
Genel Kurul’a katılma hassasiyetini gösteren kişilerin, üçte iki kabul oyu zorunluluğunun gerektiği oylamada salonu terk etmeleri, 12 ret oyuna karşın en az 144 oy gerekirken evet oylarının 113’te kalmasıyla değişikliğin gerçekleşmesine engel olmaları Trabzonspor’a yakışmadı.
Trabzonspor Kulübü’nün, İl Dernekler Müdürlüğü’nden gelen uyarıya karşın tüzük değişikliğini gerçekleştirememesi, bu nedenle kapatılma dahil, bir çok yaptırım tehlikesiyle kulübü baş başa bırakması Trabzonspor’a yakışmadı.
Yönetim Kurulu’na ek bütçe yetkisi verirken, milyon YTL’lerin kulübün kasasından çıkmasına evet diyenlerin, ceplerinden bir ayda çıkacak 2 paket sigara parasını kulübe çok görmeleri Trabzonspor’a yakışmadı.
Divan Kurulu’nun 2 maddeyi feda edip tüzüğün kalan 90 maddesini kurtarma şansını, gerginlikten nemalananlara fırsat vererek tepmesi Trabzonspor’a yakışmadı.
İcraatlarıyla camiaya yeniden heyecan getiren Yönetim Kurulu’nun, tüzük değişikliğiyle ilgili yapılan spekülasyonlara karşın yeterince organize olamaması, Trabzonspor’a yakışmadı.
Sonuç: Trabzonspor bir markadır. Bu markaya üyeleri de olsa kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur.