MENÜ

Trabzon kazançlı!

Abone Ol Google News

Sezona damga vurmaları beklenen iki takımın ilk yarıdaki mücadelesi tempolu, bol pozisyonlu, gollü ve dolayısıyla çok keyifli geçti. Fenerbahçe’nin olağanüstü coşkulu taraftar desteğine erken karşılık verme adına hızlı başladığı bu yarıda Trabzonspor golü yiyene kadar bayağı zorlandı. Nitekim Avdijaj hücuma çıkarken kaptırdığı topta bir anlamda Rodrigues’in golünü hazırladı. Bu golle kendine gelen Bordo-Mavililer, 10 dakika sonra da bu kez de Avdijaj’ın asistiyle eşitliği sağladı ve nedense yine durdu. Kalan bölüme Rodrigus’in cömertçe harcadığı 3 pozisyon sığdı. Fenerbahçe, ezici baskı kurduğu 2. yarının ilk bölümünde Uğurcan’ın olağanüstü direnciyle karşılaşınca Yanal, Zajc ve Ferdi hamlelerini yaptı. Karaman’ın karşılığı gecikmedi, oyun teknik adamların taktik savaşına döndü. Ama taraflarda yorgunluk baş gösterince tempo düştü ve sonuç değişmedi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Baskı yiyip yenik duruma düşünce Fenerbahçe’ye bir süre net üstünlük kuran Trabzonspor 1-1’den sonra anlaşılmaz biçimde yine durdu. Neden? Bunu sadece rakibin iyi top yapmasına bağlamak mümkün değil.

Haberin Devamı

Maçın starı

Topu oyuna geç sokmasıyla iki uyarı bir sarı kart alan Uğurcan, mutlak gollük pozisyonlarda kalesinde adeta devleşti. Böylece takımını olası yenilgiden kurtararak ön plana çıkmanın haklı gururunu yaşadı.

Maçın olayı

27 Nisan’daki 1-1’lik maçtan bugüne Fenerbahçe’de çok şey değişti, Trabzonspor istikrarı tercih etti. İlk 11’lerde o geceden Sarı- Lacivertliler’de sadece Jailson ve Dirar varken, Bordo-Mavililer’de iki yeni Avdijaj ve Sörloth yer aldı.

Kısa mesaj

Skor bir yana Fenerbahçe de Trabzonspor da genel olarak, bu sezon taraftarlarının beklentilerine büyük ölçüde karşılık verebilecek kapasitede gözüktü.

YORUM YAZ