MENÜ

Sezonun en zor 3 puanı!

Abone Ol Google News

Belki bir antrenman yaparak ya da birlikte hiç çalışamadan yeni oyuncularıyla sahaya çıkan Ankaragücü önünde Trabzonspor, genç ağırlıklı olsa da oturmuş kadrosuyla avantajlı olan taraftı. Nitekim ilk 10 dakikaya kalecide kalan iki etkili şut denemesi ve Abdülkadir-Rodallega akıl dolu işbirliği sonucu gelen golün sığdırılması, bu durumu net biçimde gösterdi. Sonrasında her iki kanadı da etkili kullanarak gittikleri hücum bölgesinde Bordo-Mavililer’de, erken golün rehavetiyle izah edilebilecek bir kayıtsızlık gözlendi. Bu durum giderek öyle bir hal aldı ki; Trabzonspor’un onca baskısına karşın daha net pozisyon bulan taraf Sarı-Lacivertliler oldu. Fırtına, ikinci yarıya da arzulu başladı ve ilk 5 dakikada 3 net pozisyon kaçırdı. Bu seferki rehavet değil, son vuruş beceriksizliği oldu. Sonrası ilginçtir, yine bir durgunluk!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor diğer rakiplerine oranla direnci nispeten daha düşük Ankaragücü önünde her iki yarının başlarındaki kısa süreli etkili oyununu neden devam ettiremedi? Son dakikalarda yediği baskıya neden müdahale edemedi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Yusuf Yazıcı, takımın direncinin düştüğü bölümlerde adeta tek başına ayakta kaldı. Orta alanda çok kritik müdahaleler yaptı. Yetmedi, takım zor anlar yaşarken son dakikalarda arkadaşlarına pozisyon da hazırladı.

Maçın olayı

Abdülkadir Parmak’ın kafayla uzaklaştırdığı topu boşta kalınca Abdülkadir Ömür takip etti. Pinto ve Alihan’ı geçti, yoktan pozisyona soktuğu Rodallega Kitsiou ve Yalçın’ı devre dışı bıraktı. Artık gol kolaydı ve de oldu.

Kısa mesaj

Bordo-Mavili taraftarlar şehir merkezinden başlattıkları protesto yürüyüşü sonrası ulaştıkları stadyumda tribünleri dolduramasalar da 27 bin kişinin yokluğunda yine de hatırı sayılır bir topluluk oluşturup coşkuyla destek verdiler.

YORUM YAZ