MENÜ

Savunma farkı!

Abone Ol Google News

Alanya’daki Galatasaray skoru rehavetinin benzeri, bu maça Göztepe’nin deplasmanda bırakın puanı, henüz golle dahi tanışmamış olması nedeniyle yansıdı. Yoksa daha maçın başında böyle basit bir gol yemek nasıl açıklanabilir ki! Alanya’da kazanan takımı bozmayan Karaman’ın kaybeden takıma üç mevkide müdahalesi, ‘fatura kesme’ denebilir. Söz konusu Burak ve Abdülkadir ile iki haftadır 11 için hazırlanan Amiri olunca ‘görev değişikliği’ kategorisine sokulabilir yeni 11. Ama gözden kaçırılan ‘asıl sıkıntının savunma olduğu’ gerçeğini Göztepe hatırlattı. Kariyerinin en kolay gollerini atan Yasin’e bu olanağı sağlayan savunma performansı izah edilebilir değil. Hele hele Onur’un 2. goldeki büyük hatası! Bütün bunlar yetmezmiş gibi Burak’ın penaltı kaçırması, 2. yarının başında Yasin’den kolay pozisyon bulup kaçırması, maçın kaderini belirledi! VAR’la gelen golü de puan için yeterli olmadı. Zira Rodallega’nın uzatmalarda filelere gönderdiği top, Burak’ın eline çarptığı için VAR’la gol değeri kazanmadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bordo mavililer ikinci yarı şuursuz baskı kurdu. Doldur boşaltlarla gelen yüksek toplar Göztepe savunmasında sonuçsuz kaldı. Bir kez bilinçli ve yerden gidildi gol geldi. Bu durum maçım geneline neden yayılamadı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Yasin’in attığı iki gol “çok kolay” olarak nitelendirilebilir ve “herkes atar” denilebilir. Ama burada gözden kaçırılmaması gereken nokta, “bir hücum oyuncusu olarak doğru zamanda doğru yerde olmasıdır.” Yasin de bunun avantajını kullanmıştır.

Maçın olayı

Karaman’ın sürpriz yapması ve kaybedilen Alanya maçının ilk onbirinde yer alan 3 futbolcusunu kulübeye çekmesi. Böylece Burak’ın 3, Abdülkadir’in 2 hafta sonra geri dönmesi, Amiri’nin ilk kez onbirde sahaya çıkması.

Kısa mesaj

Göztepe’nin bu sezon deplasmandaki ilk golü, futbol okullarında, “bir savunma bu kadar nasıl kötü yapılabilir?”, ikincisi de “bir kaleci nasıl hatalı gol yer?” konu başlıklarıyla derslerde kesinlikle anlatılmalıdır.

YORUM YAZ