Sakarya günlüğü

Haberin Devamı ›
Sapanca Gölü manzaralı, muhteşem bir yerleşkede öğrenim gören Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle “Trabzonspor dolu!” bir gün geçirdik. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın, “Trabzonspor’un son kayıplarına bir Karadenizli olarak üzülsem de, itiraf etmeliyim, Fenerbahçeli olarak seviniyorum” demesiyle başlayan sportif taşlamalar, güne damgasını vurdu. Ancak Prof. Dr. Elmas, sohbetin her bir anını, mutlaka bilimsel konulara getirip, üniversitenin Avrupa çapındaki başarılarını gururla anlattı.
Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu ve “Bombacı” Hami Mandıralı’yla, merdiven boşluklarında oturanlar ve diğer boşlukları ayakta dolduran büyük çoğunluğu Trabzonsporlu ama aralarında başka takım taraftarı da olan öğrencilerle nasıl geçtiğini anlayamadığımız 2 saatlik birliktelikte konu Trabzonspor’du. Toplantıya, “Trabzonspor bir Cumhuriyet Projesidir” isminin verilmesini, Yrd. Doç. Dr. Ali Uzun gerekçeleriyle anlatırken, en az Hami Mandıralı kadar alkış aldı. Tuncay Bekiroğlu ise yurt içi ve dışında başarıyla verdiği Yönetici Eğitim Seminerleri’nden birindeymişçesine, öğrencilere mükemmel bir sunumla çok yararlı bilgiler aktardı. Ancak, öğrenciler işin daha çok “Trabzonspor, şampiyonluk, şu değil de neden bu futbolcu transfer edildi, falan maçta oyundan çıkacak futbolcu Ali değil de neden Veli olmadı vs” türü sorulara muhatap olmaktan kurtulamadı. Tıpkı bizim gibi. Biz de Trabzonspor Medya ilişkileri konusunda fikirlerimizi aktardıktan sonra, öğrencilere, bu ülkenin geleceği için fikirlerini her platformda ve demokratik sınırlar içinde aktarmaları gerektiğini anımsattık, ilgi görmedi. Varsa yoksa Trabzonspor ve yukarıda örneğini verdiğimiz sorular.
Böyle bir topluluk önünde söz dönüp dolaşıp Hami’nin füzelerine geldi. “Allah vergisi” dedi yine Hami, sonra düzeltti, emeğinin hakkını verdi: Her idmandan sonra en az bir saat özel çalışıyordum. Sonra da, “Bu çalışmalarda barajlar geldi, arkadaşlarımın hayatı kurtuldu!” esprisiyle, Tuncay Bekiroğlu’nun, son maçta yaşananları değerlendirirken, “Biz Trabzonlular’ın, Trabzonsporlular’ın ‘Poker yüzümüz yok’, içimiz dışımız bir bu yüzden oldu bunlar” şeklindeki söylemi, öğrencileri hayli keyiflendirdi.
Sonuç: Trabzonspor’un çok dinamik taraftarı var ve bunlar 27 yıl önceki son şampiyonluktan sonra doğdular. “Spor, futbol, Fair Play vs tamam da, bir şampiyonluğu hak ediyoruz” diyorlar. E böyle düşünüyorlar!
Bu arada, Fenerbahçe Galatasaray maçıyla ilgili eksik bilgilenme, “Taşlar” başlıklı yazıya da yansıdı. Özür tabi ki...