MENÜ

Radikal kararlar gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Temposu yüksek, futbol kalitesi üst düzey bir karşılaşma oldu. Trabzonspor ve Gaziantepspor’un puan cetvelindeki yerlerinin bir rastlantı olmadığını kanıtlarcasına, oyunu güzelleştirecek, heyecanı artıracak risklerden kaçınmamaları, topun bir o kalede bir bu kalede tehlike olup tribünleri tabiri caizse “hop oturtup hop kaldırtan” pozisyonları doğurdu. İki klas gol ise Trabzonspor özellikle olmak üzere tarafları çok memnun etmese de, dün akşamki menüye en büyük lezzeti katan ana yemek oldu.
Radikal değişiklikler beklentisinin aksine Ersun Yanal’ın statükocu anlayışla sadece kalede değişikliğe gitmesi kararı tabi ki tartışılır. Ancak, Yattara’ya “transfer travması terapisi” uygulanması düşüncesi her ne kadar “makul” karşılanır olsa da, yedek kulübesi için üçüncü bölgede en iyi top tutan-saklayan tek oyuncu konumundaki Isaac tercihi, hafifletici nedenleri ortadan kaldırdı. Zira Yanal’ın çift santrafor, İsaac-Yattara ikilisini birbirine alternatif kullanma gibi uygulamalarını gözden geçirmesinin zamanı geldi gibi. 2. yarıda gerçekleştirdiği Colman’ın tek verimli olduğu orta alandaki değişikliği, artık maçın başında düşünmek de dahil. 40 dakikalık performansıyla Ceyhun bunu net gösterdi.
Geçen hafta kaybettiği liderliği yeniden ele geçirme şansını kullanamayan Trabzonspor gariptir, 5 puan kaybettiği bu iki maçta da vasatın hayli üzerinde futbol sergiledi. İki maçta da kaçırdığı pozisyon sayısı, neredeyse ilk 6 maçtakine eşit olduğuna göre, Yanal’ın özellikle hücum aksiyonlarındaki tercihlerinde revizyon zorunluluğu kendiliğinden ortaya çıkıyor.
Gaziantepspor, çok diri bir takım. Erman ve Mehmet Yozgatlı’nın Murat Ceylan desteğiyle besledikleri Beto ve Tabata, çok canlar yakar. Ama 70. dakikadan sonraki skoru koruma dürtüsünün hakim olduğu anlayışın, kendilerine bu kadar çağdaş futbol oynatan Nurullah Sağlam tarafından verildiğini sanmıyoruz.
Maçın son ve önemli notu Yunus Yıldırım için: Kartlarında ve kararlarında standardı tutturamadı. Murat Şahin’in ceza alanında Umut’u düşürdükten sonra topa hakim olduğunu süzemedi. Selçuk ve Murat Ceylan polemiğinde, Murat Ceylan’ın rakibinin başına bastığını atladı.

YORUM YAZ