MENÜ

O fotoğraf!

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un bu sezonki başarısının sırrını en iyi anlatan fotoğraflardan biri, ligin 27’nci haftasında çekildi. Antalyaspor maçının 90+4’üncü dakikası ve Bordo-Mavililer 3-1 öndeydi. Hakem maçı bitirmek üzereyken genç oyunculardan Murat Cem gol attı. Birkaç dakika önce bu oyuncuya yerini bırakan Yusuf Yazıcı başta olmak üzere yedek kulübesinden gelen o gol sevinci koşusu, Trabzonspor’u bugünlere taşıyan, yarınlara umutla bakmalarına neden olan ruhun kendisiydi diyebiliriz. Sadece saha içindeki güzelliği yansıtması yönüyle konu etmediğimiz fotoğraf, yönetimi cesaretlendiren, enerji veren, en önemlisi yeni yol haritasını gösteren bir anın yansımasıdır. Finansal Fair Play kapsamında UEFA’nın yaptırımları olmasa da, kulübün kendisine rehber edinmesi ve asla sapmaması gereken yoldur.

Haberin Devamı

Bedeli ağır ödüyor

Trabzonspor, önceki yönetimlerin transfer çılgınlığının bedelini çok ağır ödüyor. Daha dün Başkan Ahmet Ağaoğlu, çıkan engelleri kendi projeleri ile değil de, siyasilerle çözdüklerini biraz sevinçle, biraz da mahcubiyetle anlattı. Bu kulübün kendi sorunlarını kendi çözebilme yeterliliğine ulaşması ve belki de boynu bükük, siyasi beklentilerden uzak kalabilmesi için izlemesi gereken yolu, işte o fotoğraf anlatmaktadır. Kat kat büyük bütçeli rakiplere karşı 16 milyon Euro’luk takım kadrosunun neler yapabildiği ortada, bunu bu genç ekip kanıtlamıştır. ‘Şampiyon olmak için iyi takviyeler şart’ dayatmalarıyla yeniden bu rakamları yukarıya çekmek, kulübün iflasına veya tümüyle siyasi erkin oyuncağı olmasına yol açar. Yusuf Yazıcı, Abdülkadirler, Uğurcan, Hüseyin’ler bir yana, yeni Murat Cem, Arda’ları bulmak tek yoldur. Sonrasında adım adım, aşama aşama üstüne eklentiler yapabilir.

Haberin Devamı

Camia mutlaka sabretmeli

Yönetim; kulübün içinde bulunduğu ekonomik açmazı geçmek için yeni kaynaklar üretmek yerine “yıldız satarak” sorunu aşma kolaycılığına gitmemeli. Taraftarın yeni sezonla ilgili beklentisini kulübün gerçekleriyle örtüştürmek, krizden kurtulma ve yarışın içinde kalmayı sağlayacak makul teknik katkılar birlikte yapılırsa mümkün olabilir. Bu süreç tamamlanana kadar camia sabretmeli; tıpkı o fotoğrafta olduğu gibi; samimi, kendilerinden, aileyi anlatan, bütünlük kokan o anların keyfini sürmelidir.

YORUM YAZ