MENÜ

Milano'dan Trabzon'a!

Abone Ol Google News

Rakip kim olursa olsun oyun anlayışını değiştirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, blokları birbirine çok yakın oynatarak yardımlaşmayı ön planda tutuyor. Kazandığı topları da ayağa çabuk pas yaparak rakibinin hızını kesiyor. Yıllardır bir arada oynamanın getirdiği avantajlardan da yararlanıp, oyunu kilitliyor, rakibini sabırsızlığa itiyor. Kendisi ise sabırla gol fırsatlarını bekliyor. Nitekim bu sade ama etkili oyun anlayışı ile yıllardır sonuç üretmesini biliyor. Özellikle de İstanbul’un üç büyüklerine karşı. Ama bu tarzı, iki kez elektrik kesintisinin yaşandığı, Milano zaferinin ertesinde oynanan bu maç için satışa çıkarılan 7 bin 500 biletin 5 bin dolayında bölümünün elde kaldığı ve sahanın zeminindeki EYOF tahribatının henüz giderilememiş olduğunun görüldüğü dün geceye kadar, Trabzonspor’a karşı tutmuyordu. Onu da başardılar ve Bordo-Mavililer’e, İnter şoku yaşattılar.

Haberin Devamı

Anlayışı artık ezbere bilinen Belediyespor’a karşı Bordo-Mavililer’in en büyük eksiği maçın temposunu yükseltmemesiydi. Rakibi hataya zorlayacak baskıyı yapmadılar. Çok pasla pozisyon bulmaya çalıştılar. Ancak bu paslaşmalar rakibin yerleşik düzenini bozacak kalitede değildi. Kanatlar kullanılamadı. Çabuk çıkışlarda final pasları olumlu kullanılamadı. Sakatlanan Vittek, sahada kaldığı süre içerisinde en etkili oyuncuyken, aldığı tüm topları ezen Henrique, ilk yarı takımını 10 kişi oynattı.

Haberin Devamı

Alanzinho’nun girmesiyle her şey değişti, tempo yükseldi ve Trabzonspor rakip kaleye daha rahat gitmeye başladı. Bu oyuncu ilk yarıdaki Volkan gibi direk engeline takılmasa belki de takımının son 25 dakikayı risk almadan oynamasını sağlayacaktı. Risk dedik ama Şenol Güneş, son 10 dakikaya girilirken, Milano’daki İnter’in konumuna düşmeme adına ofansif yönü yüksek Volkan’ın yerine Celustka’yı sahaya sürerek bu duruma önlem alma yoluna gitti. Ama savunmanın kendi ofsayt oyununa kendi düşmesi sonucu Webo, göstere göstere golü attı. Bordo-Mavililer açısından işin dramatik yönü bu golü çıkaracak zaman kalmamıştı.

YORUM YAZ