MENÜ

Liderlik aşkına!

Abone Ol Google News

Avrupa’daki Krasnodar yenilgisi, ligdeki 3 maçlık seriyi olumsuz etkilememeli. Zira bu maçın önemi oldukça büyük. Fırtına kazandığı takdirde geçen hafta yıllar sonra kavuşup, bir günlük keyfini sürdüğü liderlik koltuğuna yeniden oturacak.

Haberin Devamı

Krasnodar maçında yaşanan ‘yol kazası’ Trabzonspor’un Süper Lig’de kendisini zirveye ortak yapan son üç maçlık performansını olumsuz etkileyecek mi? Camiada merak ve biraz da kaygı uyandıran soru bu!

Teknik direktör Ünal Karaman, maç sonrası mesaisini büyük ölçüde bu yenilginin olumsuz izlerini silip, futbolcularını lige yani Başakşehir maçına motive etmek için harcadı. Zira bu maçın önemi oldukça büyük.

Performansını taçlandıracak

Kazandığı takdirde geçen hafta yıllar sonra kavuşup, ancak bir günlük keyfini sürebildiği liderlik koltuğuna yeniden oturacak. Böylece 3 maçlık olağanüstü performansını taçlandırmış olacak. Aksi takdirde Avrupa Ligi’nde olduğu gibi Süper Lig’de de uzun soluklu bir maraton olduğu için zamanla telafisi mümkün olsa da bir travma yaşamak durumunda kalacak.

Haberin Devamı

Sakatlar büyük handikap

Sakatlıkları nedeniyle birçok oyuncusunu uzun süredir kullanamayan Bordo-Mavililer’in, bu zorlu maç öncesi en büyük handikapı, bu kervana yeni isimlerin katılmış olması. Krasnodar’a karşı kullanılamayan Sturridge, bu maçın kadrosuna alındı ama açıklanan kafile listesinde aynı nedenle Abdulkadir Parmak yer almadı.

Savunmada lig kadrosuna dönüş yapması beklenen Karaman’a, bu durumda ilk aşamada Sosa’nın önünde Kamil Ahmet ve Doğan’ı, kanatlarda Yusuf ve Nwakaeme’yi, önde de Sörloth’u kullanma seçeneği kaldı.

Ön plana kim çıkar?

Tabii ki Sosa... Son maçlardaki olağanüstü performansı, kendisine yönelik beklentilere tavan yaptırdı. Bu maça da damgasını vurabilir.

Kısa mesaj

Matematiksel olarak sürüyor olsa da Avrupa Ligi C Gubu’ndan çıkma şansının azalmış olması, Trabzonspor’un asıl hedefi olan lige daha çok yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

YORUM YAZ