MENÜ

Kredi bitti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Birincilik ve sonunculuk şansının hemen hemen eşit olduğu grupta maça avantajlı çıkan taraf Trabzonspor, bitiren CSKA Moskova oldu.
Rakibinin neredeyse boş tribünlere oynaması nedeniyle taraftar baskısı yemeyen Bordo-Mavililer açısından liderliği kaybetmekle sınırlı olan stres faktörünün, bu maçtaki olası yenilgisiyle ilk iki şansını büyük ölçüde yitirecek olması yüzünden Rus ekibine daha zarar vereceği beklentisi boşa çıktı. Güç dengesi bakımından birbirine üstün gibi gözükmeyen iki takım arasındaki fark, sona erdirilen rakip atakların ardından topa sahip olunduğunda dikkat çekti. İşte bu fark, maçın gidişatını daha baştan gösterdi. Bordo-Mavili savunmadan gelişi güzel uzaklaştırılan toplar, yeni birer atağın başlangıcı oldu. Oysa ki CSKA takımı, cılız ve az rakip atakların her birinin dönüşünde topu organize kullandı ve tehlike yarattı. Nitekim ilk gol, Glowacki’nin ofsayt pozisyonunda filelere gönderdiği topun bu şekilde kullanılmasıyla geldi.
Forvetsiz oynayan temsilcimizde orta alanda Zokora ve Colman’ın gününde olmayışları yetmezmiş gibi, topu iyi kullanmaları için birlikte sahaya sürülen Alanzinho ve Adrian ikilisinin kendilerine verilen görevi yerine getirememeleri, dakikalar ilerledikçe CSKA’nın oyuna ağırlığını koymasını sağladı. Yine de ilk yarı Vagner ile Doumbia’ya yeterli önlem alınamamasına karşın daha fazla pozisyon verilmeden tamamlandı.
Alanzinho-Pawel değişikliğinin pek bir fark yaratmadığı ikinci yarıya yapılan kötü başlangıç, maçın neredeyse 50 dakika dolmadan kopmasına neden olacaktı. Ama Doumbia, iki kez savunmanın arkasına sızdığında birinde kötü vurdu, diğerinde Tolga engeline takıldı. Bu tehlikeler atlatıldıktan sonra oyunda denge kurulsa da, Celustka’nın basit hatasıyla ikinci gol geldi ve Trabzonspor oyun disiplinini kaybetti. Son gol de Colman’ın asistiyle geldi ve skor belirlendi.
Kayba gelince; Bordo-Mavililer’in gruptan çıkma adına bir yenilgi kredisi vardı böylece bu kullanılmış oldu.

YORUM YAZ