MENÜ

Koşullar farklı ama!

Abone Ol Google News

İlk yarıdaki maç öncesi atmosferi anımsayınız; Trabzonspor’da 5-0’lık Malatya bozgunu yaşanmış, Burak-Onur olayı patlak vermiş, iki genç Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür’den sonra Süper Lig deneyimi hiç olmayan isimlerden Uğurcan’a kale teslim edilmiş, Hüseyin’e de, savunmanın merkezinde, Toure’nin yanında görev verilmişti. Dolayısıyla beklentiler düşmüş, ortam klasik Trabzonspor- Fenerbahçe rekabetinin o malum havasından uzaklaşmış, tribünlerin gardı düşmüştü. O Trabzonspor, henüz ligdeki performansı hayal kırıklığına tavan yaptırmamış olan Fenerbahçe’ye karşı sergilediği üstün oyunla galip gelerek, camia üzerindeki kara bulutları dağıtmıştı.

Haberin Devamı

Puan kaybına tahammülü yok

Şu anda koşullar çok farklı. Bordo-Mavililer, 3 sezon uzak kaldığı Avrupa arenasında yeniden boy göstermeyi neredeyse garantiledi. Lig üçüncülüğünü kovalar hale geldi. Sarı-Lacivertliler ise puan cetvelinin çok kritik bölgesinde bulunuyor. Tıpkı ilk yarıdaki maç öncesi Trabzonspor gibi, puan kaybına tahammülü yok. O maçtaki kadrodan Onazi dışında eksiği bulunmayan Bordo- Mavililer, saha ve seyirci dezavantajına karşın sakin kalıp, sadece futbolun gereklerine yoğunlaştığı takdirde, çoğunluğunda futbol olarak beklentileri karşılamadığı halde yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisini sürdürme şansı bulabilir.

Haberin Devamı

Sadece futbol konuşulsun

Kazanmaktan başka çaresi olmayan Fenerbahçe’nin bu durumu da konuk ekibin bir avantajı olarak değerlendirilebilir. Sonuç ne olursa olsun spor kamuoyu, tıpkı ilk maç sonrasında olduğu gibi sadece futbolun konuşulmasını istiyor. Kazananı alkışlamak, kaybedenin eksiklerini görerek gidermesini bekliyor. MHK’nın, listesinde bir numara olan Cüneyt Çakır’ı görevlendirdiği bu maçla ilgili beklentisi de belli ki bu yönde. Bunu karşılama konusunda da iş doğal olarak futbolculara kalıyor.

YORUM YAZ