MENÜ

Kazanmayı haketmediler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un son iki maçına kadar ligdeki mücadelelerinin ezici çoğunluğunda -ki buna kupada kaybedilen Gümüşhanespor karşılaşması da dahil- taraftarlık içgüdüsüne bağlı haklı tepkilerin, Kayserispor ve Adanaspor maçlarında ise “vicdani reddin” muhatabı olan hakemlerin, sonucunda şöyle ya da böyle belirleyici olmadığı bir karşılaşma izledik nihayet!

Gruplarda ilk maçı kazanmanın avantajıyla ve de kadro zenginliğiyle son lig maçındaki kadrosundan 6 farklı ismi değerlendiren Aykut Kocaman’a karşı, evinde Gümüşhanespor mağduru Ersun Yanal’ın bu hakkını ikiyle sınırlı tutmak zorunda kaldığı bir karşılaşma oldu. Tabi ki; devam ederken saha içine müdahelelerin başladığı dakikalara kadar...

Hal böyleyken tempolu gibi gözüken ilk yarı, “Eh hadi burada biraz çaba var!” kategorisine bile koymakta zorlanacağımız bir iki cılız girişim dışında, iki takım için de pozisyonsuz tamamlandı denilebilir. Düşünün artık -7’yle başlayan, maç biterken -10’u zorlayan soğukta sayıları az da olsa tribünde olma gafletinde bulunanların çektiği eziyeti!

Bu maçı kazanmaya yönelik ihtiyaç ve iştahları arasındaki farkı sahaya sürülen kadrolardan belli olan iki takımdan Trabzonspor, ikinci yarı doğal olarak işi daha sıkma gayretini gösterdi. Bu durum Mehmet Ekici takviyesiyle bile kendisine avantaj sağlama açısından uzun süre oyunu rakip yarı alanda daha çok tutmakla sınırlı kaldı. Kaleci Kaya’nın çeldiği, kaleyi ilk kez 72. dakikada bulan genç Abdulkadir’in şutu dışında pozisyon falan üretme hak getire.

Aykut Kocaman kendi eksik kadrosuna rakibin gol atabilme yeteneğindeki yetersizliği görünce Halil İbrahim ve Ömer Ali Şahinler kozlarını kullandı. Kısa sürede de dengeyi sağladı ve golü daha çok düşünmeye başladı. Ama bunu başaracak hamleleri, uzatmalar dahil 5 dakikalığına da olsa Rangelov’la birlikte de yapamadı. Tipik bir beraberlik maçı oldu sonuçta, zira kazanmayı hakedecek taraf yoktu.

YORUM YAZ