MENÜ

Karaman istikrarı!

Abone Ol Google News

Ünal Karaman’ın en büyük artısı; macera aramıyor olması. Rodallega’yı alın koyun yerine Sörloth’u, aynen geçen sezonki Trabzonspor. Onca transfere rağmen, uyum sorunu, sezon başı sendromu filan, olmadı öyle bir şey. İlk 20 dakika, Prag’daki maçın son 20 dakikası gibi. Aradaki fark, Prag’da o bölümde risk alan Bordo-Mavililer’in, 2-2’lik avantaj nedeniyle kontrollü oynaması oldu. Düşünün rakip, Uğurcan’ı ilk 21. dakikada ilk kez rahatsız edebildi. Ama o ana kadar Trabzonspor özellikle hücum hattında çok etkili oldu. Goldeki Sosa-Sörloth işbirliğini bu sezon belli ki çok daha fazla izleyeceğiz. Ardından Abdülkadir Ömür, o boyuyla yaptığı kafa vuruşundaki kadar kaleciden dönen topa hükmedebilse Sparta Prag’ın işi erken bitebilirdi. Yenilen golün ardından demoralize olan Trabzonspor son bölümde zorlansa ve buna rağmen penaltı kaçırsa da Novak’la son saniyede galibiyeti elde edip turu atlayan taraf oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Kaleci Florin Nita’ya o yabancı maddeyi atıp da, tribünlerin coşkusunu, futbolcuların motivasyonun düşüren o çirkin elin sahibi acaba şimdi neler düşünüyordur?

Haberin Devamı

Maçın starı

Sörloth’un golü ilk maçtaki kadar yüksek beceriyi gerektiren vuruşun eseriydi. Norveçli golcü, iki maçta tura katkısı bir yana bu özellikleriyle taraftarın gönlünü fethetti. Belli ki 11 numaralı forma, “En çok satanlar” listesinde bu sezon başı çekecek.

Maçın olayı

Hlozek’in golünden sonra adeta yeniden başlayan maçta tur aslanın ağzındaydı. Önce Prag fırsat buldu, sonrasında kaçan penaltı ve Novak’ın golü heyecan fırtınasını taçlandırdı.

Kısa mesaj

Başarıyı geçtik, umudu bile dolduruyor tribünleri. Büyük hedeflerin planlandığı dönemde Yusuf Yazıcı kaybına karşın kanıtı Sparta Prag maçının tribünleri. Doluluğu kadar coşkusu da takımı ateşleyen unsurların başını çekti.

YORUM YAZ