MENÜ

İzmir'de müthiş kapışma

Abone Ol Google News

Ligin ilk yarısı tamamlandığında puan cetvelindeki konumları nedeniyle iki takım da çok farklı planlar kurabilecek durumdaydı aslında. Trabzonspor ikinci sırada, Göztepe ise 2 galibiyetle Avrupa hedefi koyabilirdi önüne. Ama işler ikisi için de iyi gitmedi. Bordo- Mavililer ikinci yarıdaki 5 haftada sadece 4 puan çıkarabildi, İzmir temsilcisi ise 5 maçın 4’ünü kaybederek adeta ateş çemberinin içine düştü.

Haberin Devamı

Futbolu geliştirmeli

Kadro zafiyeti içindeki Trabzonspor’da gelinen seviye aslında hiç de küçümsemeyecek bir noktada ama son haftalardaki gelişmeler birden her şeyi tersine çevirdi sanki. Sadece sonuç değil, sergilenen futbol da tartışmaların ana noktası. Bitmeyen sakatlıklar, tecrübeli iki isimden Sosa formsuz; takımın tek golcüsü Rodallega da geçen hafta yararlanamadığı penaltı vuruşunun ardından tepkilerin odağına oturdu.

Bıçak sırtındalar

Bu tablo içinde, tehlike çanlarının şiddetli çaldığı Göztepe’ye karşı deplasmanda kritik bir sınava çıkacak genç kadrolu Fırtına. Ev sahibi kaybederse küme düşme hattının tam ortasına düşecek, konuk ekip kazanamazsa stres tavan yapacak. Bu atmosferde takımları gibi kendileri de bıçak sırtında olan- iki teknik adam taktik disipline ağırlık verecektir mecburen. Riske girenin az olacağı, sabırla bekleyenin bir adım öne geçeceği bir maç olacak sanki.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Bordo- Mavililer, Süper Lig’de son olarak sahasında Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Akdeniz ekibi karşısında rakip fileleri sarsamayan Fırtına, bu sezon hiç üst üste iki karşılaşmayı gol atamadan tamamlamadı.

Ön plana kim çıkar

Bu sezonun flaş isimlerinden Jose Sosa sakatlık öncesinde olduğu gibi ‘duruma el koyma!’ moduna girebilir. Genç bir kadroya sahip Trabzonspor’da ‘abiliğini’ bu maçla yeniden gösterebilir. Bu nedenle takımını zafere taşıma yolunda en kritik isim Arjantinli yıldız olacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ