MENÜ

İncelenmeli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Trabzon son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Antep, Buca, İstanbul Bld... 3 maç 3 penaltı. Bu penaltılar Trabzon’a kasten verildi demiyorum fakat kimse bunları incelemiyor.” Aykut Kocaman-16 Aralık 2010.

Trabzon ve Fenerbahçe bu açıklamadan sonra 7’şer lig maçı oynadılar. Büyük bir rastlantı sonucu, Trabzon hiç penaltı kullanmadı. Fenerbahçe son 5 maçın dördünde penaltı kazandı. Trabzon’un maçları ve penaltı tartışmaları: Ankaragücü, skor Trabzon lehine 1-0, Umut’un pozisyonuna penaltı beklentisi, devam (İncelenmeli!). Maç skoru 1-1... Antalya, Burak’ın pozisyonuna beklenti, karar devam (İncelenmeli!). Skor 0-0... Kayseri, skor 1-0 Trabzon lehine, Burak’ın tartışılan pozisyonu ve devam. Daha sonra skor 2-2 iken bir tartışılan pozisyon da Trabzon ceza alanında yaşandı, devam dendi (İncelenmeli!). Ve final; Beşiktaş maçı!

Fener’in 4 penaltısının da, ‘polemiğe girmeden’, Kocaman’ın söylemiyle, sadece ‘incelenmesini’ talep edelim ve iki önemli yorumcunun sözlerine bakalım...

Beşiktaş-Trabzon: “En tartışmalı pozisyon Burak ile Rüştü arasında yaşandı. Burak, ceza alanına girdiği anda Rüştü’nün müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı verip Rüştü’ye bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart göstermeliydi. Burak’a aldatmadan, Rüştü’ye rakibine kart göstermesini işaret ettiğinden kartını çıkarması maçın gidişatını etkiledi.” Metin Tokat-Milliyet.

G.Birliği-Fener: “21. dakikada Gençlerbirliği ceza alanındaki topa müthiş bir depar atan Niang ile aynı hızla topa çıkan kaleci Serdar’ın pozisyonundaki penaltı kararı da kritikti. Serdar zamanlama hatası yaptığını anladığı anda Niang’a çarpmamak için kendini geri çekti. Niang da bir metre mesafeden havalanıp Serdar’a çarpıp yerde kaldı. Oyunun devam etmesi gerekirken verilen penaltı kararı son derece yanlıştı.” Serdar Tatlı-Fanatik.

Sonuç Tatlı’dan yine: Fener lehine verilen ofsayttan gol ve olmayan bir penaltı skora direkt etki etti. Bir gün önce zirvenin diğer ortağı hakem hatasıyla neredeyse puan kaybedecekken, bu ortağın lehine yapılan hakem hataları, işi çıkılmaz hale sürükleyecek gibi gözüküyor.

Tamam; hakem notları düşüyor düşmesine de, ligin kaderi ne oluyor Sevgili Kocaman! Bu durumu da inceletseniz!

YORUM YAZ